: : kawan² yg awesome : :

Sunday, April 8, 2012

Ahad ini...



 "bap bap bap " - bunyi bantal ditepuk... kasi gebu.. baru molek...



Waaaa....rajinnya dia ni...




sudah pandai berdikari...




macam tak caya yang gua hari ni, sudah pandai kemaskan katil sendiri... 




ehem-ehem... ni yang tak sabar nak berbini...




bangun pagi usha phone di sisi..




mana tahu ada msg menanti...




blank? Kenapa ni.................



OOooOOOoo.. sudah habis bateri.. ingatkan apa la tadi...



capai towel terus pi bersihkan diri...




bersiap-siap dan tacapkan seri...




sebelum blah dari cermin, sedas-dua senyuman kembongkan pipi...




eeeuw..geli... 




seterusnya, ke dapur prepare for breakfast... rebus sosej jenama Ramly...




makan berserta mayonis dan air kosong, inilah menu  gua hari-hari...




naik jemu dibuatnya, diet punya pasal kesabaran mental diuji...




bawa makanan depan tivi.....  






Layan "Yuna Bintang Dilangit"  pengembaraan Yunalis di France Italy...






Next "Propaganza"  seakan racangan ni meniru Melodi...





Tukar ke channels "One Zero Three.."



"Jalan-Jalan Cari Makan" .. melantak sana sini...





Next, barulah  the real  Melodi...



WoOo..  ada zizan, Aaron dan Awal Ashaari...



wArgh!! Sangat bosan !!!! rasa nak lempar remote ini...


Bila datang waktu free begini, 

apakah aktiviti luar yang selalu korang wat selain mengadap PC ?

* perlu ke hujungnya ni ni ni...



Tuesday, April 3, 2012

Awan Nano 4

" Allahuakbar Allahuakbar~~~~~ "
" Allahuakbar Allahuakbar~~~~~ "


sayu-sayu kedengaran laungan azan subuh berkumandang menusuk ke telinga ini... Perlahan-lahan ku membuka mata sambil menoleh ke arah jam  didinding...


"Ya Allah!!  dah kul 6 pagi.. siyes!! aku terlewat ni.. Seingat aku, aku da set alarm kul 5.15 pagi,  macam mana boleh tak sedar langsung ni.. hehe..."


Capai towel terus gua pergi besiap.... sepenting mana pun urusan tu, solat jangan tinggal. Wajib tu.


Hujung minggu kalau tak busy memang tak sah...


====================================================

Sabtu lepas bersamaan 31hb March 2012 telah berlangsungnya acara Konvoi Pembebasan Al-Quds yang bergerak dari Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur ke Masjid Negeri Shah alam sempena program Global March To Jurusalem 2012

kalau tak silap hampir 1,300 peserta yang menyertai konvoi ini.  Kelab kami Myvi Club (MyviC)  juga dijemput bagi memeriahkan acara ini. 

Memang Syok ! 

Ape pun, syukur  Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Macam biasa, korang layan gambar oke? JOm!



7.30 - 8.50 pagi - Masjid Wilayah, Kuala Lumpur.

Pendaftaran + terima t-shirt (oren) + pemasangan sticker
 sarapan pagi dan makan tengahari disediakan oleh pihak penganjur.. 



9.00 pagi - Bertolak keluar dari Masjid Wilayah



9.15 - 10.00 - Jalan Persekutuan - 
Traffic pagi tu agak sibuk juga,  



kekadang terpaksa berpecah..  
ada baiknya juga, kalau bercantum mau lumpuh jalan PJ/Shah Alam ni... 
rasanya cecah kot 200-250 buah kenderaan yang join event ni..




Ha yang ni memang rare.. 
Kete berdesup-desup laju, kitorang lak sempat wat peace-peace gini.. 



Meneruskan perjalanan.... 


Sila lempar senyuman anda~
Erk,, .. nampaknya aku ngan nuar je kot yang senyum...



Host - Kak Fara Diba ... 


Antara banyak-banyak pic, ni yang paling gua suke!! 
Komuniti yang sangat ohsem!!
kalau terer cari gua!~




Kalau korang berminat, mai la join kitorang, penyertaaan korang sangat-sangat dialukan... untuk maklumat lanjut, join fan page myvi club disini >> MyviC  



* korang, sori sgt... 
gua tak sempat nak blogwalking, ni pun entri cincai je.



sekian.


ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2