: : kawan² yg awesome : :

Wednesday, March 28, 2012

Aku terima nikah....


Seminggu lebih gua menyepi... ini lah sobabnya....

Nikoh kata ko....


"segak berbaju kuning sambil mengusha hantaran yang diberi.."

Nanti !!  
Jangan ucap Tahniah dulu...

Hoho.. berangan je lebih.. 
Habis lari semua skandal-skandal ku nanti.. ;D
ada ke skandal? 

Actually sepupu gua yang kawin beb.. ce ang scroll ke atas semula, ce usha disebalik gua tu... ada mamat pakai baju melayu putihkan?  depan dia lak ada tok kadi nga menulis sesuatu.... ha tu la pengantin lelakinya..

gua lak wat pe menyibuk kat situ? 

gua wakil dari pihak lelaki bagi proses penyerahan dan penerimaan hantaran. Itu saje... so korang masih ade peluang.. jangan lupa isi borang.. ngengeh~

3 in 1
wakil,  saksi dan pengapit....

Pengapit? Entri sebelum ni gua ada cita pasal pengapit kan? ingat lagi? yang gua beria-risa sangat nak kurus kan badan tu.... kalau tak hengat klik sini.. "tak de orang lain lagi ke?" 


Sudah seminggu majlis perkahwinan ini selasai... Syukur Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar... layan gambar orait ?  Jom..



Tema Hijau / Kuning
Bertandang ke Johor Bahru - 
(pengantin perempuan ) 



Tema Krim/silver/Merah
Selangor 
Pengantin Lelaki

Ini cousin gua, beza umur kami tidak terlalu jauh, so senang dibawa bincang. 
sebab itu kitorang  agak  KAMCING dan Sepakat disitu yaw~ 

Hati-hati.. ada yang dah kawin ....

Mak gua jadi ketua beb...

Haa, Kepada si dia yang menjadi pengapit belah perempuan tu,  
sekiranya anda terbaca entri ini, sila tinggalkan no telefon anda disini ya.. hehe.. 
Makwe tu gua tak kenal beb! ntah-ntah bini orang kot.. mekap bukan main lama.. sabor je la~

weewit~~~



Selesai majlis, mula la sesi mengedik~ :D

disampuk saka ciuman....

Tak caya? mai  tengok mamat yang sebelah aku ni...


ini.....



dan yang ini
.
.
.
.
aku...



Heheh.. Oit oit oit.. jangan percaya, hanya rekaan semata.. 
gua saje melayan kepenatan setelah seharian bertungkus lumus 
menjayakan majlis si pengantin..

=================================
Selamat pengantin baru 
Mohd Dzul Fadzli Nurrunnajiah
=================================

Sekian.





Tuesday, March 20, 2012

gathering lagi.....

Apakah itu GBS? 
Geng Bas Sekolah? -------> salah!
Gorilla Berbadan Sasa?
Yaaaaaaaa.. Beeeetu   salah!!


"GBS atau Geng Blogger Sengal adalah satu Group Facebook yang mengumpulkan blogger-blogger dari pelbagai latar belakang baik sengal, separa sengal, mahupun tak sengal menjadi satu KELUARGA yang sangat besar"

"Kami disini seperti adik beradik antara satu sama lain, susah senang, ketawa sedih bersama-sama"  (ayat copy dr group ) :D males nak pikir yop!


Tanggal 17hb Mac 2012 merupakan 1st gathering bagi budak-budak GBS yang diadakan di Times Square, Kuala Lumpur. 

" Enjoy dan sangat Hapening" 
itu sahaja yang dapat saya simpulkan!


Special  Thanks to : 
Angry Bird -  Cik Kiwi
Event, Mug & T-shirt - Admin 
Picture/photographer - Geng-geng Blogger Sengal

Blogger-blogger serata malaysia :-
http://www.nadzrie.com/ ( Nadh Zhee Ree ) 
 
kalau ade link yang tertinggal bagitahu beb....
========================================================
Semoga Ukhwah ini terus terjalin selamanya.. Amin
======================================================== 


Peace!!



Wednesday, March 7, 2012

Hasilnya...


Assalammualaikum...

YEhoOOo.. setelah sebulan lebih bertapa di Fitness gyms, ini lah hasilnya..

ehh.. chop! lek lu...  sebelum tu aku nak mohon seribu kemaafan kat KORANG sebab hampir sebulan lebih gua tak terjah blog korangkan?... akibatnya tabung nuffnang aku kering kontang kau tahu.. arghhh! 

baiklah! so lepas ni, korang layan entri ni lama skit , berikan aku sedikit masa untuk BW blog korang ey, aku ada hutang 4 entri dengan korang. 
hihihihihi....  :D  senyum kasi nampak gigi sket, biar korang tergoda


Haa... di bawah ini "Dumbbell",  alatan senaman untuk membina muscle-mucle lengan yang cantik dan menarik... so aku nak korang kira  ada berapa biji dumbbells yang tersidai di atas rak ini? 

dua?     tiga?    tujuh?    lapan belas? 


tetttttttttt......... masa tamat.. 

"terdapat sepuluh biji dumbbells yang tersidai di atas rak ini " 
jawapan bukan main skema bukan?


Oke, Ini pula si Syahiroo.. apa yang dibuat di sini? 



Ya, Tepat sekali... berpoyo-poyoan, bajet masuk gymnasium badan leh taff cam abam-abam bonzer... Orang lain dok sibuk terjerit2 "arghhh arghhhh fuhh fuhh"  angkat besi, dia lak leh relek snap-snap pic! 
patut ke kengkawan? 

dan patut ke dia tunjukkan hasil usaha gymnasiumnya dibawah ini...

.
.
.
.
Patut ke?
.
.
.
.
Patut ke?  skroll la lagi...
.
.
.
.
.
.
 taraaa........
.
.
.
.
.
.
.
.

"my name is Syiro " tipu

Untunggglaaa... 

ini semua Jue&HanieDew punya angkara... tak pepasal dapat gelaran "abam taff" ahaks! padahal bukan taff pon.. Langsung tak weehh.. hohoho....tapi kan.. mana tahu kot-kot jadi kenyataan, Amin... :)

actually aku pi gym ni pun semata nak kuruskan badan, nak sihat, nak maintainkan berat badan  dan bina muscle-muscle tu extra je kot... gambar di atas ni aku snap dalam majalah yang ada kat fitness gyms tu, sekadar pemangkin semangat... simpan dalam phone!

bukan senang nak bina otot sebegitu, kena kawal pemakanan, perlu pengambilan supplement tambahan dan yang paling penting kena 
berusaha sungguh-sungguh..

Aku?  tak kot..... sekadar sedap-sedap mata memandang  jadilah... hihi... :) peace!!

Kbai sahabat....
------------------------------------------
"hilangkan beban kecapi impian"
------------------------------------------


ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2