: : kawan² yg awesome : :

Tuesday, April 3, 2012

Awan Nano 4

" Allahuakbar Allahuakbar~~~~~ "
" Allahuakbar Allahuakbar~~~~~ "


sayu-sayu kedengaran laungan azan subuh berkumandang menusuk ke telinga ini... Perlahan-lahan ku membuka mata sambil menoleh ke arah jam  didinding...


"Ya Allah!!  dah kul 6 pagi.. siyes!! aku terlewat ni.. Seingat aku, aku da set alarm kul 5.15 pagi,  macam mana boleh tak sedar langsung ni.. hehe..."


Capai towel terus gua pergi besiap.... sepenting mana pun urusan tu, solat jangan tinggal. Wajib tu.


Hujung minggu kalau tak busy memang tak sah...


====================================================

Sabtu lepas bersamaan 31hb March 2012 telah berlangsungnya acara Konvoi Pembebasan Al-Quds yang bergerak dari Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur ke Masjid Negeri Shah alam sempena program Global March To Jurusalem 2012

kalau tak silap hampir 1,300 peserta yang menyertai konvoi ini.  Kelab kami Myvi Club (MyviC)  juga dijemput bagi memeriahkan acara ini. 

Memang Syok ! 

Ape pun, syukur  Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Macam biasa, korang layan gambar oke? JOm!



7.30 - 8.50 pagi - Masjid Wilayah, Kuala Lumpur.

Pendaftaran + terima t-shirt (oren) + pemasangan sticker
 sarapan pagi dan makan tengahari disediakan oleh pihak penganjur.. 



9.00 pagi - Bertolak keluar dari Masjid Wilayah



9.15 - 10.00 - Jalan Persekutuan - 
Traffic pagi tu agak sibuk juga,  



kekadang terpaksa berpecah..  
ada baiknya juga, kalau bercantum mau lumpuh jalan PJ/Shah Alam ni... 
rasanya cecah kot 200-250 buah kenderaan yang join event ni..




Ha yang ni memang rare.. 
Kete berdesup-desup laju, kitorang lak sempat wat peace-peace gini.. 



Meneruskan perjalanan.... 


Sila lempar senyuman anda~
Erk,, .. nampaknya aku ngan nuar je kot yang senyum...



Host - Kak Fara Diba ... 


Antara banyak-banyak pic, ni yang paling gua suke!! 
Komuniti yang sangat ohsem!!
kalau terer cari gua!~




Kalau korang berminat, mai la join kitorang, penyertaaan korang sangat-sangat dialukan... untuk maklumat lanjut, join fan page myvi club disini >> MyviC  



* korang, sori sgt... 
gua tak sempat nak blogwalking, ni pun entri cincai je.



sekian.


53 comments:

Wadi AR said...

yelah. lps tu tak ajak

onie said...

pehhhh,kau macam 19-an aku tgk,ekekekeke...

LaLa mhdnor said...

best nya, bnyk giler myvi...
suka sgt kete tu =D

Umie Naziera said...

oren,terang benderanggg aih!

cik violet said...

gua nak join jugak kelab myvi c..awt xhabaq awai naaaaa

cik violet said...

jgn sombong sgt..blogwalking la!! hehe

hani said...

oh, kau acara yg pagi, aku lak join jumaat malam waktu perhimpunan global march to jerusalem tu. anak2 murid aku buat persembahan

naiemah_ramli said...

waaa...bestnya...^__^ kita tak da kreta..err..nak join jga bolh?..hehehe :P

BENA said...

wahhh geng myvi . hee :) bena de honda jer . honda kapcai. hahahahaha :) so xleh la hoin kannnn :)

dhiera said...

berapa kali nak sorry der... hehehe. macam best!

Syahirah Suhaili said...

waaa..jelesh! banyak nye myvi..huu..kan bez lau dpt bwak myvi gak kat cnie..hokhok

Domu-kon said...

lama tak singgah sini...

first: wah kenapa oren?dah mc kelb bola belnda.. apa pun syoknya...konvoir ramai2..

kedua: untuk entri sblum nie.. wah.. jdi pengpit nmpak.. dah nak dekat khwin la tu..hehehehe

ketiga: entri seblum dan sblum tu..
wah syoknya gathering lagi.. ish2

sabry oppa said...

singgah sini...

bace entry....

nice :) nice :) like ") like ")

sorry coz baru singgah blog ni...

wah ! minatdream high tuuuu? pheeewiiitttttt!!!!! jangan lupe layan dream high 2 okey...

lagi best !!!

jom singgah blog oppa...

heheehehehe

~SaL IjOu~ said...

oh my..ini sgt cool!~
bley la kalo nak join the club.kite ada myvi oren~ ;)

Rtp Farra Arisha said...

aktivitas yang membawa kebaikan buat semua. :) that's good..

♥ wawawawa ♥ said...

nak join!
btw, singgah n follow

cinta siswi said...

huu.. syok! kena beli myvi ni lau nk join..hikhik

O CIKTEDDY said...

wah..seronok!

misz_eyza said...

sweet kale baju tue hehe...

alaa ang yg bawah tu kan no 4 dari kiri..hihi

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Mu nie, dok seronok sorang2... awat tak ajak teman...

.: iEyLa :. said...

ade hal ari tu bro..
kalau tak nak join jgk..maybe next event la..

cik violet said...

xnak la add ang..ang sombong..haha

si robot comel said...

perghh kenapa tak ngajak kita,ni nak merajuk ni,sobsob

aimi said...

cmbest je..

alu aku nk join tapi naik neo blh x??? =P

Ezad Skytech said...

mcm best je ni..kalau ada myvi boleh la join sekali hari tu kan..heee~

ILA HonEyBuNNy said...

wah3,.....

sakan berkonvoi..hehe

sihat ka tuan blog..lama xmai terjah..ehhehe

Lea Isnawi said...

waaa mcm best je join aktiviti cenggini kan

Aida Omar said...

eh2 yang nie la masuk MHI hari tu kan? tak sangka shiroo ade jugak join..

TiraPengemis said...

weyhh...best tue~

ble nak datim? erkkk...

Miz Novexx said...

ohh... konvoi ni tak join tapi yang perhimpunan malam jumaat hari tu join, tak sangka ramai sangat orang malaysia yang peka pasal palestin sebab dewan tu penuh :)

hazanis said...

rupanya dah lama follow sinie..huhu jalan2 TS jer hari tu..:)

xila riston said...

x ajak an...untungla myvi...saga xlaku...

Eera Shera said...

bagus aktiviti mcm ni

Saddila said...

kite takde myvi pong. kikiki.
alaaa. gua kenal la mana satu lu kat gambar last tu. gua nampak :D

MaYa MustWany said...

tak de kete macam ne nak join..kikiki

best tuh..seronok rmai2 kn.

shah belah kiri..duk.no4 dri kiri

widiea azira said...

hadiah buat saudara islam kita. .

asfira aminuddin said...

fuhyoo best gila konvoi reramai! good luck dengan persatuan-persatuan awak yee. :)

Azhafizah[フィザ] said...

baguslah ade aktiviti camni kan..faedahnya pahala tu.^_^

Izz Faizah said...

wahhhhhh...bez nye...
kalau nak join kne ade kete myvi ek???

Cik Yatt said...

myvi? bebanyak..fengsang i like...! bestnye klu dpt join..tpi cik yatt lom ade kete lgi..huhu..sadis..

lisa said...

dah tgk kt TV3! you're one of them rupanya :)

Hanie Dew said...

happening la event ni. kalau xde kete myvi acaner nak join MyviC??

ko nampak kurus sikit la abam taf. hahha.

Jue & Hanie mengucapkan.. HAPPY BIRTHDAY TO SYAHIROO !!!!

::aien:: said...

alahaii bestnye! sambil sambil dpt buat keja amal :) *kenapa la jauh sgt*

Zakaria's daughter said...

yuhuu.
konvoii naik kudeeee.
phewwwitt.
ehhh myvi -,-

My Life's Journey said...

Dasyat ..

bestnya aktiviti mcm ni :) .. umi mane pat ikut uuu ..jauh ni tau ..uuu

Liyana Zahim said...

Skrg bnyk perhimpunan.. Jom kte p perhimpunan PTPTN nnti.. AHakss..

Miss A said...

wow,bestnye! tak tkate *ayt poyo

syAzAnA said...

hai abam taff! fine lahh. pegi konvoi tak ajak syaz. fine ah, fine ah. :P

deqnoor said...

rajinnye join konvoi camni.. :)

! Arjunakirana ! said...

Tak sempat nak join... Club Myvi banyak laaa... kami Club Neo agak RARE huahuaha... tunggu tahun depan je laa join... by the wat it's the best... TT

Mr.Clive said...

hoho nice laa bro! hehe

[sutera kasih] said...

awk join ekk??

Azham Vosovic said...

terbaikla!

nak join lain kali hehehe

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2