: : kawan² yg awesome : :

Wednesday, March 7, 2012

Hasilnya...


Assalammualaikum...

YEhoOOo.. setelah sebulan lebih bertapa di Fitness gyms, ini lah hasilnya..

ehh.. chop! lek lu...  sebelum tu aku nak mohon seribu kemaafan kat KORANG sebab hampir sebulan lebih gua tak terjah blog korangkan?... akibatnya tabung nuffnang aku kering kontang kau tahu.. arghhh! 

baiklah! so lepas ni, korang layan entri ni lama skit , berikan aku sedikit masa untuk BW blog korang ey, aku ada hutang 4 entri dengan korang. 
hihihihihi....  :D  senyum kasi nampak gigi sket, biar korang tergoda


Haa... di bawah ini "Dumbbell",  alatan senaman untuk membina muscle-mucle lengan yang cantik dan menarik... so aku nak korang kira  ada berapa biji dumbbells yang tersidai di atas rak ini? 

dua?     tiga?    tujuh?    lapan belas? 


tetttttttttt......... masa tamat.. 

"terdapat sepuluh biji dumbbells yang tersidai di atas rak ini " 
jawapan bukan main skema bukan?


Oke, Ini pula si Syahiroo.. apa yang dibuat di sini? 



Ya, Tepat sekali... berpoyo-poyoan, bajet masuk gymnasium badan leh taff cam abam-abam bonzer... Orang lain dok sibuk terjerit2 "arghhh arghhhh fuhh fuhh"  angkat besi, dia lak leh relek snap-snap pic! 
patut ke kengkawan? 

dan patut ke dia tunjukkan hasil usaha gymnasiumnya dibawah ini...

.
.
.
.
Patut ke?
.
.
.
.
Patut ke?  skroll la lagi...
.
.
.
.
.
.
 taraaa........
.
.
.
.
.
.
.
.

"my name is Syiro " tipu

Untunggglaaa... 

ini semua Jue&HanieDew punya angkara... tak pepasal dapat gelaran "abam taff" ahaks! padahal bukan taff pon.. Langsung tak weehh.. hohoho....tapi kan.. mana tahu kot-kot jadi kenyataan, Amin... :)

actually aku pi gym ni pun semata nak kuruskan badan, nak sihat, nak maintainkan berat badan  dan bina muscle-muscle tu extra je kot... gambar di atas ni aku snap dalam majalah yang ada kat fitness gyms tu, sekadar pemangkin semangat... simpan dalam phone!

bukan senang nak bina otot sebegitu, kena kawal pemakanan, perlu pengambilan supplement tambahan dan yang paling penting kena 
berusaha sungguh-sungguh..

Aku?  tak kot..... sekadar sedap-sedap mata memandang  jadilah... hihi... :) peace!!

Kbai sahabat....
------------------------------------------
"hilangkan beban kecapi impian"
------------------------------------------


72 comments:

onie said...

fulamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! semakin hari semakin taff la noh? agak-agak lah kan..kalau aku angkat dumbbell ni muscle tomboi dak? ke tulang yang makin timboi?haha.... aku suka dengan usaha kau....! tak sia-sia aku jadi kawan kau,kahkahkahkah !

onie said...

weiiiii, benci siot.....baca balik komen aku.... ada typo,tolong liqiud sat buleh?aku punya mata agak juling sikit malam ni, kira nak typo ja,huks ! liquit sat noh,ahahahahaha....... 'tomboi' celah mana tatau.......salahkan jari aku yg duk menaip -..-"

MaYa MustWany said...

errr ketul2..ngeri ..kelakar pun de.. biasa2 je pun dh ok

acheeqa farhana said...

hai abam taff..haha..

btw,kalau nak,bole je..dlm dunia ni takde yg mustahil..

tp kan..macam menakutkan je badan ketul2..hee..

Marliyana Mk said...

ehhhh.. g gym bergambo je ker?

hahahaha.. terussssskannnn..

jd kan bdn anda ketul2. wahaha

aiNa yaZiD said...

amboi~!! kemain taff i tengok u ni. hahahha.. usaha tangga kejayaan beb. =)

~SaL IjOu~ said...

abam taff..abam taff..ley kenalan~ hehe ;p

TiraPengemis said...

ewah2...hot stuff la...

Nana said...

fuyooohhh..hang ka ni??gila taff.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

gua memang takkan ke gym la.. haha

Ezad Skytech said...

abg taff...melekat nama tu kan...HAHA...

Mr.Clive said...

hahha nanti kalau badan ko da macam tu,ko ambik gambar lagi eh...kehkehkehhh

Maicher said...

cess, ingatkan nak letak pic hasil yang betul² dah tadi.

hahaha.

p/s: tak payah tuff sangat. biasa² je. cam geli pon ada kalau ada muscle yg berketul-ketul camtuh. ngaaak~

Lea Isnawi said...

wiwit

nak tengok muscle abam tuff

plis plis


hahahaha

MiMiEy :) said...

hahaha, berangan nak jadi macam gambar tu lah erk ?

lepas ni mesti badan bro berketul-ketul. haha

Eyda Dania said...

hii abg taff....pasni..ko angkt ak satu tgn je kan..hahaha...

semutsengal said...

woooo,

abam taff, nak otograp.!

Hanie Dew said...

abam tuff abam tuff..tak payah badan ketui ketui macam tu. asal sihat dah laa...hehehe..tetap tuff jugakk.....

lieynanilaz said...

pergh!!....berotot la lu...haha.

Jue said...

abam taff ko jgn taff sgt kang x sesuai
seriau kite nengoknye hahahaha

aku HaniAsyira said...

perghhh.. takut tgk laki kalo tough bebeno.. hahaha

chemay said...

berbeza betul dari 2007/08 dulu.
tahniahh.
semoga terus keep fit yaaa
:)

mira maisara said...

taff la baru best..hhehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ngeri juga kalau berotot sangat! kan? haha

Amna.Qadeeja said...

hahah tak payahla smpai taff cenggini wakaka pelik woii

si robot comel said...

auww,abang taff ni.auw auwww :P

~SaL IjOu~ said...

p/s: pembetulan: lagi 3 tahun nak ke 31..tahun ni dikira sekali..jadi 28, 29,30..lagi 3 tahun sebelum umo mencecah 31..err..sory kalo ayat ni sedikit kompius,hehe~

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..dah taff ea??

leh kalah abg ben tak??hihi..

miranadia said...

ketul2 bnyk sgt pon tak cantik....

My Life's Journey said...

Mat pagi syahirooo ..hahahaha lawak la sya ni .. asal datang je kat cni tak pernah tak ketawa ..pandai je die ni melawak ye ..


tak pe sya ..umi yakin sya mesti dapat buaat apayang sya inginkan ..amin2 :)

syafiqakarim said...

wewittttt...
kalau gitu lah kau,tergoda dohhh

LidiaSuraya said...

Pehhhh klo body cmtu takuttt la plk.... Hahaha

Mr.Clive said...

mcm mana?da ada result blom badan tu?hahaha

Rtp Farra Arisha said...

hoho this is supercool. so inilah the REAl syahiroo ya wkwkwkwkwk

Domu-kon said...

syahiiroo..dah2 la p gym tu <---boleh tak komen yang tak membina?hehehe

p gym yer..rajinnya..misz domu tak perlu semua tu.. nak p kelas memng ibarat exercise naek tangga ke klcc... pergghh... hilang bau perfume

YOUsoF said...

Hai semalat kembali Abang Taff......

Ok aku sempat kira dumbbell tu sebelum masa tamat.. hahah

Untunglah rumah dekat dengan gym.. Aku pun sama, dapat sedap mata memandang pun dah ok sangat²..

Kawan aku cerita, dia ada sorang kawan bina otot bukan main. Memang jadi tapi lepas kawin, tak ada masa nak masuk gym. Lama² tinggal otot² semua jadi kendur.. Serius tidak kacak sama sekali....


Pasal sticker apa kata kau emel aku je yusofbinngadi@gmail.com

teha said...

ecece.. abg taff tu :)

Zakaria's daughter said...

ahhh !
tolong jangan terlalu tuffff gittew.
tak macho gitteww r.
haha.
berpada pada sudah :P

Tasha said...

usaha2..

lm2 dptlah yg diidamkan :)

Ct Aja said...

wah ingatkan gambar kamu td...hahahaha

ILA HonEyBuNNy said...

uihhhh...

taff sangat tu...sila semakin taff lagi..ehheheh

anamizu kaito said...

perhhhhh taff nye syiro yg tipu tu! hahaha.. ehem~ nak ngorat syiro la pasni nanti..hehehe






luv,
cik ana

naiemah_ramli said...

wah wah..makin taff plak..untung laaa ^_^

Alwani Raihan said...

Wowww makin tough :O da boleh kalahkan taylor lautner lepasni haha :P

BENA said...

amboiiii die pon same xmelawat kawan blogger ehhh . hahahaha :) jom geng :)


haip ! sic pack laaaa badan die nanti. hahahaha :P

tia said...

ape2 pon goodluck! :D

emy zulaiha said...

weeewiiiittt!! abg tafff nak sain :) hikhik sempat lagi g gym snap2 eh :)

umie naziera said...

untunglaaa badan taf2 ..heee

Syahirah Suhaili said...

wah..pakwe i dapat gelaran abam taff..haha..fuyooo~ muscle tu memang besa2 la..haha...nak yang camtu ke? :D

Nurul ain said...

pernah pergi gym.. tapi mcm tak best je.. best ke gym ni??

widiea azira said...

eeeukk tak suke la badan taff. .

c'axoera ヅ said...

errkk now dah ada 6pack ke or 1bag heheheh

ekabukanmakcikkau. said...

mananya kau senyum nampak gigi? tak sabar nak tergoda nih weh

Liyana Zahim said...

Ciss.. Ngade sgt anda kan nk bertadaaa tadaaa!!! Nipuuuu! Hahahahahahah!

dhiera said...

tapi kan...tak minat la lelaki badan ketak2 gitu. tak payah la shiro~ hehe

myoliza said...

hehehe,..kalau tgn syiroo besaq mcm tu dh x lawa,..nnt nk cari baju pun,..lengan x muat,..nnt asyik pakai baju xder lengan,...hahahaha

budakijaupendek said...

tergoda la aii camnih! ^^

hani said...

uish..taff taff..
tak kan la tak taff plak
kehkeh...

fathiahRAIHANA said...

alaa orang punya sabarlah skrol smpai bawah kot2 bertuah leh tgok dia taff, hahaha.

littledolphin said...

rupa-rupanya itu la yang dinamakan dumbell.hahahaha

ok saya noob. T.T

Eh saya suka jawapan skema! skema itu cool okay? hihi

cheh masuk gym,main ambik gambar je =.="

tak pe tak pe,penting utk motivasi kan? heeee :)

~SaL IjOu~ said...

ding dong ding dong..abam taff..ke mana kamu menghilang? ^^

semutsengal said...

berapa lama main gym ni ?


!!!!!

Hanie Dew said...

abam taff, ko masih kat gym ke. udah udah le tu..balik balik.XD

Aien Not Alien said...

taff sikit2 takpe...takmo yang ketul2 besaq tu...takut...huuuuu

cinta siswi said...

taFF222.. hahaha.. :)

#nk diet cm syiroooo la.. huu

Boni JLL3 said...

hahahaha..hutang 4 entri??hahaha

Atiqah Wadiah said...

hye abam taff ;p

Fara E's said...

TIPUUUU ! haha

LaLa mhdnor said...

x suke sgt org badan katang, hahaha =D

YOUsoF said...

Untunglah busy selalu.. hahah


*Kalau jadi nak bikin sticker inform aku wahai kawan. ;D

yusofbinngadi@gmail.com

Cik Jannah said...

ok. lepas ni nak g gym la. mana tahu jadi cam ni kan. haha

hamzah ian said...

pergh.... taf la nanti.. haha

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2