: : kawan² yg awesome : :

Monday, January 9, 2012

Biarkan ia pergi...

Pernah berCinta?
Konon semuanya indah-indah belaka la kan..  ceh! ayat kecewa :P


Putus cinta? pernah? 
Rasa macam nak tekap mulut dibantal sambil meraung sekuat hati supaya mak tak dengar kan?


Ingat senang nak lupakan segala bagai kenangan bersama.. masih tak bersedia dan berusaha untuk menyelamatkan hubungan itu....




tapi apa kan daya...



Jadi? apa perlu buat? 


1.   Muhasabah diri
2. Pandang Kedepan
3. Lakukan banyak aktiviti.
4. Luangkan masa bersama keluarga.
5. Cuti-cuti malaysia.


dan yang last...
Ramaikan kawan-kawan blogger anda kerana mereka semua terlalu cOOl, kelakar & Ohsem!!  - boleh membuatkan anda gembira dan rasa sedih itu hilang..  


lupakan si dia yang pernah bertahta dihati suatu ketika dahulu..  tak perlu berdendam dan doakan yang terbaik untuknya. 


Jika dah tertulis yang dia adalah jodoh kita, berlari kemana pun kita pasti bersama...
InsyaAllah


Sekian.
- syahiroo ahmad -



*pix from google image...

77 comments:

umie naziera said...

kuatkan hatiii..hmmm,putus cinta la ni yerr

Cik Diana said...

berilah kekuatan tyme putus cinta nie. huh!

hanaahmad said...

ada jodoh tak ke mana ye dok. hehe.

Eyda Dania said...

mak eyda slalu pesan..time bcinte..jgn syg lelaki 2 sepenuh hati..tkut kecewa..bgi ak kan..klu da bertunang..kne syg separuh hati..n da kawen..bru leh syg sepenuh hati..hahaha..

*ak klu frust bercinta..sehari je..then..sok ok..tp nk lupekan owg yg kite syg..ssh r beb..seyesly..

adwafarahin said...

jgn igt tuhan mse kecewa jer..kene slalu igt even sblm,semasa n slepas bercinta :P

cik violet said...

insyaallah..one day u can find her.. :)

~Nana BamBam~ said...

apa yang penting , minta ketabahan jiwa dari Allah, bertawakal dan elok berpuasa dan bersedekah.. :)

sUe UnniE;) said...

bile pulak putus chenta ni. story. story. hehe

Maicher said...

pasaipa pa ni? putus cinta ka. takpala noh.

insyaallah jumpa hak laen plak nanti.

p/s:tudia pandai² buat andaian. :p

Za said...

and yang paling ptg, bila putus cinta. jgn dgr lagu putus d twitter...hahahah.. :D

Ct Aja said...

lupakan dia, meh nak tulom cari 10 yang lagi lagi lagi lagi BEST...hihiihihiii...kita hidup melangkah ke hadapan bukan ke blkg kay...

MaYa MustWany said...

hohoho entry ni wat masa ni xde kene mgena diriku.hihihi..tapi mmg tul,if ptuz,jgn merana 1 bdn..lex jew.kwn2 kn de

CintaKhadijah said...

eh.. kate nak test bercinte nan aku pulak? meh meh! haha..

jodoh tu rahsia Allah.. kalau dia untuk kita, insyaAllah banyak mana pun halangan pasti tetap bersama. eh, aku ke taip ni?bukan-bukan.. novelist hacked akaun blogger aku. maaf.

kuang kuang kuang..

ta paya sedey sedey k? yuk berpoya-poya. yuk! muehehe.. ^^p

♥AienNajwa♥ said...

Ya Betul Tu..Jike perhubungan telah berakhir, sedie terime dan redha nyer..sudah tertulis sejak azali bahawe itu ketentuan untuk kiter..sedia untuk membuat perancangan yang tepat..be profesional ! ~ (^____^)

Ungu Violet said...

sekurang2nya diberi peluang merasai pengalaman putus cinta...

dari situ menunjukkan yg kita ni rupa2nya seorang tabah dan kuat..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

kuat ea..laki mesti kuat kan..hihi..

pasti ada hikmahnya.. t jumpa lebh baik..

Amoi MiyaSya said...

baru lepas putus cinta ke ? ishk2. kesiannyer , ape pun jangan putus asa ye ? wani pun penah rasa mcm tu , amik masa jugak la nak lupa kenangan tu . insyaAllah , kalau kita banyak berdoa , Allah pasti tolong

Awan Nano said...

yes...past is past..no need to kenang lg..huhu

myoliza said...

alaaa,..adik akak putus cinta,..huhu,sabar yer,..bunga bukan sekuntum.kumbang pun bukan seekor. ;) ceria kan hati anda.

p/s.yakinlah Allah itu ada.

kim heeruul said...

yg dah lepas biar kan dh lepas.
jom kita cari kawan blogger banyak2..^^

Izz Faizah said...

hehehe...btol3..ade kwn blogger pun dah kre snang ati..:)

littledolphin said...

ni ada kena mengena dgn realiti hidup kamu ke ni?

apapun,betul kata kamu!

kawan blogger ni banyak menceriakan kita .hehe :)

be strong and step forward.look to the past and learn from it.be happy!

Mya said...

iya, kena terus pandang ke depan! =)

ladybird.deana said...

kadang kadang pew yang kite impikan ta kan menjadi kenyataan . nikmatilah hidup dengan sebaeknya :)

semutsengal said...

ala, ala, ala


kenapa serius sangat nii,!

MiMiEy :) said...

ehem, ehem.

bro putus cintakah ?

hehehe

si robot comel said...

move on :)

Nur Aischa said...

btul tu syahiroo, SETUJU sgt!! maju ke hadapan.. lupakan kisah lama tu..

aimi said...

life must go on =) jom mkn roti canai kt meru =)

♪ cik katak ♪ said...

haha.. dah-dah tak yah kelaut mana :)

DOMU-KON said...

dalam hati ada rasa..
dalam hati ada cinta..

tapi rasa ini didusta..
jangan biar Misz Domu jumpa..
pasti akan ku sula..


ngeh2.. good for you if evrythng goes well.. but for me.. vice versa..

apa pun,,,eskrem satu

cik ketam said...

couldnt agree more with u. sangat2 stuju!

kadang-kadang ada sesuatu yg Tuhan nak tunjukkan d sebalik breakups tu.

mungkin saja, si dia bukan yg terbaik utk kita.

cool, chill out. The world spins everyday, so kalau kita tengah kecewa hari ni, esok lusa siapa tau kita happy

(:

Syahirah Suhaili said...

woot~ woot~
baca entry u nie buat i tfikir samting..erk..
tapi stuju dgn semua step tu..kalau ada jodoh,pasti bersama..

~SaL IjOu~ said...

kite da lama lupakan cinta..hoho~

CekbOlat-bOlat said...

kehkehkeh.. ayat last sekali takley blahh..

Amna.Qadeeja said...

hahah ini memerli namanya ! booo' tekup muka ngan bantal. cam pompuan :P

TiraPengemis said...

carilah cinta kt bawah bantal...kot2 ada...hahaha....

ps: jgn sampai meleleh air liur...ngigau bagai...hehhee

dhiera said...

wiwit!!!!
biarkan dia pergi sebab dia langsung tak menghargai~

Reen said...

cool! ya. let bygone be bygone :)

merahitujambu said...

x semudah yang di katakan...uhuk.. XD

cahaya cinta illahi said...

yep betul bunga bkn sekuntum.. kumbang bkn seekor hehehe

acheeqa farhana said...

sgt betul..kalau jdoh tak kemana kan..tp kalau takde jodoh,mst ad hikmahnye..

so, ap y boleh kte buat just redha..mmg la skt..tp masa akan mgubati luka yang ad..insyaallah :)

Paris Lipton said...

lekkk luuuuu ;p

widiea azira said...

alah..ape la sgt dengan cinta..putus nyambung putus nyambung gitu sih..hahah

Rtp Farra Arisha said...

hehe, God decides our fate's of life. and whatever happens, Allah will never let us living in any sadness moment...:')
have a good day today...

LelakiSemalam said...

tidak semudah kata sebenarnya...

c'axoera said...

hanya indah pada mereka yang pandai menghargai...:)



http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/www-14-wednesday-wild-cute-guest.html

Juliet_iRa~" said...

setju..hee

putus cinta mmg perit...tp bangun bila dah putus cinta dan buka hati utk terima cinta y lain..akan muncul kebahagiaan..:)

Lea Isnawi said...

kdg2 takut nak bercinta sebab takut putus cinta

tapi bila pikir indahnya bercinta

nak bercinta jugak!!! hehe

Zakaria's daughter said...

aikk, pengapit putus cinta ke ni?
ehee

Liyana Zahim said...

Slmt btemu jodoh yg baik.. Ley bygones b bygones keh! :)

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

betol2..huhuhu
setuju2..
suka2 ngn entri ni..

tapi kn,kalau ex naiemah nk kembali kat naiemah balik,mmng lempang la naiemah bg..hakhak

Aien Not Alien said...

walau tak nampak depan mata lagi, tapi kadang2 ternampak dalam memori...


setuju dengan entri ini... :)

blog-tips-kurus said...

doalah yg terbaik.. :-)

aQimie Ceplos said...

HAHAHA!
cool weh utk org2 yg bru break up :)

iszieylyanziy said...

tak payah kapel senang cite

A retarded kitty said...

time will heal the broken heart

aleen aiden said...

ahhh,payah woih!

Cik Jannah said...

eh. putus cinta ke? leklaa. ramai kwn blogger ni.

teha said...

xyah risau laa.. one day , insyaAllah kite msti jmpe jodoh kite.. hehe

Nelly The Strange said...

tq .. ada hikmah ~

amir aizat said...

jodohkan rahsie, hehe

lieynanilaz said...

suka entry ni..

motif: saya pun baru putus nih!!
sedang buat apa yg disaran...hehe.

Eyda Syahida said...

jom diet samesame! huhuhu~

teruja tengok pic sebelah :p



komen lari tajuk plak! ampunnnn :")

aiNa yaZiD said...

putus cinta..? relax je.. just said, ouh she/he is not mine. (^^,)u deserve a better geng~! i owez pray for ur happiness.

Fara E's said...

danboooo ;p

say to easy=) said...

putus cinta perkara biasa sebab paling best dengan hidup sendirian nak wat ape2pun bole dgn suka hati.paling best main game!yeah.haha

HeNRieTTa JoSe said...

Putus Cinta Memang Perit....Tapi Hiudp Mesti DiTeruskan....

fiezah91 said...

kalau ada jodoh tak kemana tu. hehe. :)

BENA said...

ehem ! tengah kecewa ke nih ? hee :)


nyaris2 putus cinta pun perit. apatah lagi kalo putus cinta . errrr~

Aida Omar said...

sebab tu tak suka bila bercinta sayang tahap gaban.. takut nanti bila putus merana badan.. apa2 pun mungkin tak ada jodoh bersama, atau Allah nak beri seseorang yang paling padan dan awesome satu hari nanti.. :)

justin lover said...

kekadang...kawen pon xsemestinya bahagia, kan??

fathiahRAIHANA said...

stju :)

be happy^^

najihah sahami said...

ahhaa...fightinggg!

Ruby Mahabbah Fillah said...

naceb x pernh bercinta....

x dpt rsai sakitnyer...

tp cukup memahami isi hti insan yg derita dsbkn cinta...

pa yg pntg... life must go on...!!!!!!

AzwanRamli said...

Sabor jelah....

Mr.Clive said...

alololoorhhhhh

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2