: : kawan² yg awesome : :

Saturday, December 31, 2011

dah tak de orang lain ke?

One step closer...
Tahun Baru  azam pun kena baru gak beb... 


Hari ni hari terakhir ditahun 2011, aku dah siap-siap pasang azam. Dah lama sangat OFF ni.. Start 01 Januari 2012 ni, aku nak kuatkan lagi usaha untuk......berdiet..  sungguh-sungguh, tiada lagi cheat day, tiada lagi kudapan, tiada lagi kunyah-kunyah depan tv... tiada lagi junk food... Makan ikut waktu... 


Pasti korang tertanya-tanya, mengapa aku beria-ria sangat ni ?


" syahir, nanti bulan 3 boleh tak jadi ................. aku?"


"erkkkk........ mengapa aku? dah tak de orang lain ke? , aku dah la gemuk beb.... cari la yang tinggi n macho beb... baru kena.....


" gemuk? mana ade.. Ok je aku tgok..... "


" erkk, kau bia betul Lim, segan wehhh, ramai org tengok nanti..."


" ala, boleh lah, nanti time kau  kawin, aku lak jadi ............ kau , deal? "


Mak ai.. soalan trap weh...... hahha. Oklah.. aku sahut cabaran kau tu Lim.. tapi kalau kau dapat peganti aku, lagi cun...


Pengapit....


Aku cuba bayangkan waktu di atas pelamin nanti dok kipas pengantin sambil mengontrol secebis senyuman kerang... tak pun,bila album gambar dah siap, uwaa. mimpi ngeri loo... No no no~ untuk dapatkan konfiden, apa harus kita wat kawan-kawan?

Ya tepat sekali, Kuruskan Badan!
"Hilangkan beban kecapi Impian"
    
" umi... segan.... bagaimana harus aku hadapi nanti..... T.T "


* ceh... pengapit je kot... dia punye risau bagai...
 wehh, pengapit pengantin belah perempuan cun woooOOOo, kau tak nak? 


Nak!!!


-sekian-
geng... akan ku cuba kembali aktif seperti dulu.. 



Friday, December 23, 2011

busy shooting..

Der.. kau tengok der.. boleh dikatakan seminggu sekali gua hapdet kan? kenapa?


Berbalik kepada tajuk entri.. "gua busy shooting..." bukan menembak der..berlakon.
Semalam selesai segala promosi Ombak Rindu. Watak hariz tu betul-betul mencabar kredibiliti gua sebagai pelakon sambilan... hmm.... lupakan!  so kali ni gua cukup teruja kerana untuk pertama kalinya gua mendapat watak budak-budak untuk iklan pendek ni..  T.T


korang layankan je la ey... Zaas.....





Cute tak saya?
suka? 
kalau suka, komen la entri ni.. ngegehhh~ :P
Jangan kata korang dah tengok! sila pura-pura untuk sedapkan hatiku... 

satu lagi entri dikala bosan..
sekian




kredit to kak myoliza gua tu...

Sunday, December 18, 2011

Operasi .....

- ya! operasi mencari makwe diteruskan lagi.... kali ni di Hot Import Night (HIN) Stadium Melawati, Shah Alam.. Hup hup Horeyy!..... Hup hup Makwe!

- Oit syiroo..hang ingat, cari makwe tu SENANG?  macam cari sayur kat pasar? tempeleng kang...



ada cam iras Aaron aziz  sikit-sikit tak?  :P



 duit nuffnang korang banyak kan? x kira! 
birthday saya akan datang tolong hadiahkan saya kete ni..
pandai2 korang la ey.. saya tahu ada!





Harus ke posing sebegitu?


Maaf la.. picture model seksi yang nampak longkang...... gua dah delete! 

bak kata cik Adiela Syahirah "maksiat mata tu.." 
waa sebelum tu bukan main eksitet duk snap2 pic model tu..zzzZZzzzz..  


wahai cik adiela, saya dah delete kesemuanya..


-sekian-

Monday, December 12, 2011

mula berubah...

Yehaa....
Ni yang untungnya jadi orang Selangor.. Cuti gantian sempena Sultan of Selangor's Birthday.Jadi, orang dah senaraikan beberapa aktiviti yang terlintas di kepala otak ni...
  • Bowling
  • lepak mamak- meeting aktiviti tahunan BBQ
  • Putrajaya lepak kuaters/umah member... (cadang nak tido sana)
  • Jenjalan
  • men ice skating 
  • tengok Ombak rindu.. hek~!
  • window shopping - shah alam/sunway
  • swit swit anak dara orang

senarai bagai... yang menjadinya 2 je.. hahaha... aktiviti sebegini perlukan ramai teman dan PENEMAN... eceh~  dan dan je... ngegeh la syahiroo ni. (dalam bahasa Sarawak ngegeh ni = mengade, ngada-ngada, gedik) nyempat wat kelas bahasa....

Ho...last-last lepak umah layan anak buah lagi syiok!~



Lenny Nur Qasyrina
5.00 petang - teman dak kecik ni main sepak sepak bola... 
  
"Qasyrina come.. shoot the ball please...."
" no no... kick like that dear....dushh.." 
"carefull...."
 eceh... dengan budak kecik brani la kau nak speak² english kan...

Lain disuruh lain yang dia wat... photogenic letuwwww..



* awat jari jemari gua dah semakin malas nak hapdet ni? boleh korang perjelaskan?

- sekian -

Thursday, December 8, 2011

Awan Nano 3

Assalammualaikum..
 Hohoho.. hampir seminggu lebih tak hapdet kan. rindu saya? kompem....  haha :P

Pembikinan Awan nano kali ni agak rumit sedikit memandangkan gua ni alah kepada situasi yang berhayun/bergelora. Symptom yang sering berlaku apabila gua menaiki kapal laut/bot/feri, turun or manaiki bukit (genting), membaca didalam kenderaan 

DAN menaiki kapal terbang.. Waaa Pening  ~.~"

Habis semua jadi spoil. Nasib la siapa yang dapat gua nanti, kompem honeymoon dekat-dekat je.. rugi-rugi.. x dapat la merasa panjat  "Eiffel Tower".. ish ish ish... 
(gila perasan

biar gambar yang bercerita..


cam biasa.. awan nano negeri KEDAH..




kursus santai gitu.. langkawi mmg lokasi yg strategik ! kursus + shoping!
dalam kelas tak leh focus! otak dah set "mangkuk casserole Pyrex dan cokelat kisses"  waaaa....  


cokelat cokelat gak.. diet tetap control beb! sikit-sikit sudah... eceh.. 
padahal melantak udang tak hengat dunia...


Sebelum balik.. snap-snap pe yg patot..


Ohsem Island..
Siapa la orang pertama yang jumpa pulau ni ey?

Geng bas sekolah... versi atas air.

waahh ... jeles.. bot mereka sangat laju...

rugi coz terlepas peluang follow member pi Pameran LIMA 2011.. 
uwaaaaaaaaaaaa :(


sekian 
Mood: Kembali aktif berblogging!

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2