: : kawan² yg awesome : :

Sunday, November 27, 2011

Awan Nano 2

Selamat pagi semua... :)


Pagi hujung minggu ni cam biasa, aktiviti memecah lemak... so tadi timbang 67.5 kg, hope lepas ni turun lagi. YeHoOO..... 



Awan nano yang setia menemani pagi saya...


Kayuh laju laju, sampai pohon sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cinta.. ecehh..



Kampung yang dikelilingi bandar.
(Shah Alam, Setia Alam, Puncak Alam, Alam Perdana, Puncak Perdana,  Alam Budiman)
awat semua nama nak AlamApa pun still natural...

sebelum balik, singgah cari breakfast sat..



nak jugak snap pix tunjuk langit.. hahha.. 



" Hilangkan beban kecapi Impian "
- sekian -
========================================================
* awak, awak dan awak semua , 
cuti weekend ni banyak aktiviti yang perlu dilakukan, masa mengadap pc ni pun agak terhad.
nanti da free gua singgah blog korang ey.. terpaksa slow-slow  :)
 ========================================================



Thursday, November 24, 2011

Terima kasih semua..

Assalammualaikum.

Yo yo Wasup!  everday i'm shuffling....

Waa, im back! im tired... im tired...

seminggu lebih saya berada di Kota Gelora Bong Karno, Indonesia bagi misi mengekalkan pingat emas negara bagi acara Mengurat cewek-cewek yang ganteng disana.. sungguh mengecewakan, sorang pun tak dapat.. -.-"       
- alasan lambat update  

Ha, entri kali ni saya nak share ngan korang, insan-insan yang super duper ohsem yang telah menge"tag saya dalam entri-entri mereka...  Ops~ sebelum tu...  untuk full entri klik pada setiap perkataan »» Entri «« 


mereka adalah...



pakar flash player.... gua minat tul blog dia ni..
»»  Entri  ««



umie, budak sarawak yang.......gila-gila
»»  Entri  ««



cik adiela yang.. ehem-ehem.. 
»»  Entri  ««




Soal diet, tanya la pada yang pakar...kak myoliza
»»  Entri  ««



Doodle dihujung jari...
»»  Entri  ««
tag tag soalan...
Marliyana MK »»  Entri  
Aimi »»  Entri  
Mieza »» Entri 
Nanasuicide »» Entri
Aina »» Entri
Nisa 

Halamakkkk, ada ramai lagi.. tapi orang tak ingat...siyes! tolong ingatkan, kalau ada orang tambah lagi...

dan tak lupa juga  kepada kengkawan blogger yang lain samada menyokong, mengomen dan menjadi followers blog saya  ini dari awal hingga kini... tanpa korang siapa la syahiroo.blogspot.com ini.. :)


thank yu so muchhh friends..

sekian...
blogwalking time!

Sunday, November 20, 2011

agak-agak berapa hengget ey?

Seawal tadika lagi kita telah diserapkan kedalam minda  masing-masing oleh kedua orang tua kita supaya memasang impian dan cita-cita tentang apa kita inginkan. Kita sendiri membinanya dengan penuh harapan supaya ianya tercapai.. namun ada juga yang sering bertukar-tukar impian dan cita-cita kerana dipengaruhi oleh persekitaran.

Untuk mencari impian, apa yang kita perlukan hanyalah membayangkan apa yang akan berlaku pada kita suatu ketika nanti pastinya indah-indah berlaka. Terdapat beberapa faktor antaranya minat dan gaji yang diterima.

Aku? 

Of course Pilot, kenapa? nampak macam best je, aku teringin sangat nak mengelilingi dunia, Hmm... harapan~~ dalam kelas pun tidur, ha, yang ni boleh dikategorikan sebagai angan-angan dan bukannya impian kerana impian  itu harus bersandarkan kepada usaha dan perancangan, ye dok? 

Tidak mustahil bermula dengan hayalan bertukar menjadi realiti. Begitu juga harapan untuk memiliki sesuatu yang kita inginkan.. 

Ok cukup, enti kali ni bunyi cam serius je kan.  Sesekali apasalahnya.. so teruskan keseriusan anda itu...


so aku dah tak mo pasang cita-cita lagi, just nak pasang impian.. Sekarang ni, impian aku ingin memiliki seekor KUDA..  lalala.. sebab...




Stylo
Kalau nak ngurat taylor swift kena la ada kuda, 
baru Romantik.. Love Story gitu..

Bukan ke sifat sesetengah manusia ni, suka 
mencuri perhatian orang lain? 


" raksasa  apa ni ? "
dak kecik kan suka tengok benda pelik-pelik

Tidak perlu risau akan kenaikan harga petrol.
Just kasi kuda tu makan rumput kat taman permainan dan air lak, guna air parit suda.. lalala..


Blum ada lagi kadar tol bagi seekor KUDA

dan yang terakhir....
 membantu or menumpangkan makwe-makwe yang berada dalam kesusahan.
lalala......
empat-empat gua boncengkan.. kesian kuda gua..

 
Rasa cam nak beli seekor, siyes ni...
agak-agak seekor berapa ringgit ey?
- kbai -



pix semua search at google.. 

Thursday, November 17, 2011

Mari kenali bob sepan...

Teman yakin, rata-rata dari kome semua meminati siri kartun spongebob bukan? Teman suko bebeno kartun ni.. faberet kata ko... bagi teman, lawok dia mmg diluar jangkaan. Setiap watak, sorang-sorang perangai cam haraaaamm...


atenyee..


udoh- udoh..
moh le teman kenalkan sama miker semua geng-geng spongebob yang fames ni.


Patrick Star - 
Teman baik kepada encik spongebob.. memey rapat, BFF kot..



Squidward Tentacles - 
seekor kurita yang selalu memusuhi spongebob.. 

Mr. Crabs - 
Tokey Restoran Burger yang bermata duitan.. 
Juga bos dimana spongebob & partrik bekerja..

watak perempuan kalau tak do mmg tak sah. 
Sandy Cheeks - 
dia ni biasa-biasa je...

Gary the Snail - 
haiwan peliharaan spongebob... 
seekor siput laut yang berperilaku seperti kucing.

Plankton
musuh ketat spongebob..
Si kecil yang jahat. Berusaha untuk mendapatkan 
resepi burger "Krabby Patty". 
ini lah Burger Krabby Patty 

dan yang terakhir
 "spongebob"


nasib baik kotak ni besar... muat-muat je.



.. 


-.-"
Perangai mengalahkan budak-budak...

* maleh teman nak pikior. cincai sudah, janji hapdet..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Anyway, tengs to kengkawan kerana sudi 
menyinggah ke blog saya yang tak seberapa ni... :O
bak kata Umie Artoqiemie. korang memey OHsem..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


sekian



Monday, November 14, 2011

Did you know...

Hai syiro..  
anda nak tahu sesuatu?


apa ?


Di planet kita ini, seperti yang diketahui, 70% permukaan bumi merupakan air dan 30% adalah darat/tanah.. 


-.-" dah tahu... lain?


Produk pertama yang mempunyai "Kod Bar" adalah chewing gum


ok. lagi....


Madu/honey  merupakan satu-satunya makanan yang tiada tarikh luputnya.. dan makanan ringan (snack) yang paling popular di dunia adalah kerepek ubi kentang.

Oh hoo. gud info....  ada lagi?


Gajah pula merupakan satu-satunya mamalia yang tidak boleh melompat. Itu saja..


Ok ok.. aku pulak...


- Jika seorang wanita jatuh cinta pada seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun dia sedang bersama dengan lelaki yang lain.

- Sebuah senyuman memberi seribu erti kepada wanita, oleh itu jangan senyum sebarangan kepada wanita..  

- Setiap kali melihat photo album bersama, yang dicari oleh wanita siapa yang berdiri disebelah buah hatinya.. kemudian barulah dirinya sendiri..

- wanita paling benci dengan lelaki yang berpura-pura baik dengan nya semata-mata untuk memikat kawan mereka.

- Cinta bagi wanita bererti kesetiaan, kejujuran dan kebahagian.

dan yang terakhir .. 

- Bab hadiah, wanita lebih menyukai sesuatu yang bermakna dari harganya.


-.-" 
Perempuan sahaja la yang ada dalam pala utak kau tu kan...



eh jap.. ada lagi.. last.
Perempuan juga suka luahkan apa yang mereka rasa samada dalam bentuk lagu, puisi mahupun lukisan dan itu adalah cara yang mudah bagi mereka untuk meluahkan isi hati mereka... 

dan juga melalui Facebook dan blog.. tak caya ce usha ce usha blog/wall diorang..


"OooOooo, now i know.."
- sedang memahami wanita..

blogwalking time!!
sekian
satu lagi entri kr8pek di kala bosan...



point wanita tu from here

Sunday, November 13, 2011

Awan Nano

Pagi Ahad gini kalau duk membuta sampai ke tengahari memang tak jadi apa la kan.. 
So mari kita penuhi dengan aktivit-aktiviti yang....................


" nak kemana tu...."


" Joging sat...."


" Sebelum pi mak nak kirim kangkung leh tak? nak wat nasi lemak..."


" Oh.. ok.."


Sesampai di pasar,  kelihatan seorang  makcik bersama anak daranya yang berbaju kurung putih dan bertudung bawal merah sedang memilih sayur.... 


Wah bagus la dak perempuan ni... anak solehah.. calon calon.. - dalam hati.


Pagi ini cukup indah...




 Tasik shah alam - dua kali pusingan, ada brani?


Untuk berubah kita perlukan sedikit pengorbanan...
Rajinkan & paksakan diri...

"Amalkan gaya hidup sihat... "


sekian




Thursday, November 10, 2011

hati gembira... sebab?

 da dapat makwe ke?

eh .....mana de..  still single maa, asal ? ada yang nak direkemenkan ?

ada. kau nak?

Nak!  siapa?

Rozita Che Wan..

-.-" 

gurau-gurau.. habis tu kalau bukan pasal makwe, gembira pasal apa?

adalah.. rahsia...

Ala kau ni, dgn kami pun  nak rahsia-rahsia... kasi tahu la. apa dia?

Hmm.. segan!

kenapa lak nak segan..?

segan la.. sebab saya lelaki..

Lor.. habis kau ingat perempuan tu tak de perasaan segan.. diorang tu lagi la berganda-ganda perasaan segan dan malunya... dari sifat segan itu terbentuk  pula sifat-sifat yang lain cam sopan santun, baik, penyayang, lemah lembut, tolenransi,  dan banyak lagi... Pakej.. dan satu bonus kalau dapat yang manja. mau  cair dibuatnya.. manja ada dua.. manja ge*k dan manja caring..

Wahhh bestnye.. kalau gitu nak perempuan leh tak?

eh.. kau jangan macam-macam syiro...jangan nak tukar topik.. kasi tahu pat..


nak perempuan.... please.....


-.-" kau pernah kena ketuk dgn hanset? nak rasa?

tak nak ketuk.. nak perempuan gak! 


-.-" nyesal aku huraikan....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SEJAK dua menjak ni.. mata dan hati semakin nakal~ 
tulun tulun~
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

sekian.




*picture  search at google - kim bum

Sunday, November 6, 2011

Wiwit 69 dan sedikit nasihat...

"Salam Aidil Adha 2011"


actually hati gua dalam mood hepi ni... Kenapa? duo sebab!


pertama - gua dapat rasakan yang gua sudah hampir berjaya mengawal  nafsu makan seperti yang gua amalkan sebelum ini. Makan bila perlu dan b4 makan gua akan pastikan makanan itu  betul-betul ok/seimbang.. kalau leh kurangkan karbohidrat - jangan sampai tak de langsung.. Pembekal Tenaga tu! 
Bagi yang berdiet yang mengambil makanan berproses
- check label nutrition fact terlebih dahulu... 
cari yang terbaik !


paham?


Contoh .. contoh je.. aku main agak-agak karbohidrat(carb) ni....tak hafal..sekeping biskut mengandungi lebih kurang 4gram carb dan seketul ayam/ikan hanya mengandungi 0.5 - 2gram carb

Yang mana lebih mengenyangkan? 

kalau anda makan 2 ketul pun tara hal kan.. baru 3-4gram carb kan.. cuma kos tinggi sket. Tak kan hari-hari nak makan ayam kan.. mau tinggi kolestrol korang.. contoh je...diet biar kenyang jangan sampai datang mood lapar..  tu yang asyik dok pi cari makanan kat dapur tu.. Kurangkan meminum air bergula.. :)

Dan yang Kedua - siapa yang berat dia 60 ++ kg?  Aha.., gua dah boleh join group korang beb!

semalam timbang.. jeng jeng.. 


69kg.. 
Syukur Alhamdulillah..
selamat tinggal group 70kg.. "never give up"

diari diet ---->


" cuti raya haji ni gua agak ke'busy'an sedikit...
 nanti free pakcik singah menyingah blog korang ey...." - caer

Sekian..

* satu lagi entri kerepek


Thursday, November 3, 2011

sedikit ciri idaman...

Otobots! transfrom!!!! jucicucicukcicuk (bunyi transfromers bertukar..) <-- Kau kenapa , sakit -.-?


eh tak tak tak.. Orang saje je wat munyik-munyik gitu... kan nak Raya Haji. kene la hepi.. x kan tak boleh kot. abang ni pon..nak menyinga je!


Memang tak boleh!!


Ye la orang tak wat jucicucicukcicuk lagi... :) sori ye bang.. <-- baik kan saya... menghormati orang lebih tua.. ciri-ciri somi idaman... ha try korang  tanya mak-mak korang tu, mane tahu kot-kot ada yang berkenan nak jadikan saya bakal menantu dia.. lantas somi kepada korang..  mUahahah..  - parah parah... 


 Haa.. ni la specis abang tu... Singa !!! 
Kalau singa - menyinga..
Kalau anjing - menganjing..
Kalau kucing- Mengunying??
zZzzzzz...

seni contengan spontan yangg tak berapa nak menjadi..
*saya mmg minat melukis tetapi idea tara! blank!
so google idea kat memane/internet then lukis semula.. 
suka tengok lukisan dari kak tini hotfm.. 


Ini pula seni membuli..
budak nakal harus dihukum! 
kasi kurung dalam grill..  tolak pintu tu kuat-kuat!...rasakan! lalala.. 


Kau ni kenapa? suka sangat menyakat orang? 

alaa, dia ni lagi.... budak tu anak buah saya la.. sukahati saya r.. go sleep la! 
syuh syuh! 


sakat-menyakat memang kerjaya saya.. Nak jadi mangsa seterusnya?••• tata..

sekian.
*satu lagi entri dikala bosan....





ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2