: : kawan² yg awesome : :

Monday, October 31, 2011

Lelaki besar amik lah makwe besar


Adehh....
korang layan dulu perbualan uncle bob(saya) dan Aisy(my fruit son) di pagi cuti...

Aina pula makwe dia semasa di Taska.

gua tak paham mengapa dia saving sangat ngan Aina dia tu..  
gua ada gak umpan or ugut dia dengan GAME handphone... adakah berjaya? 
mari saksikan...
* volume kasi tinggi sket


Budak budak.. haish haish haish.. 

Ha ni la budaknye... sekeh pala dia pat!! dush dush dush!

Aisy ••• Syahiroo •••Asyiq
stadium shah alam - Selangor fanatik!


selamat tinggal Oktober! welcome November!
Cuti cuti cuti .. Oyeah~
06 Nov ( Ahad) - Raya Haji
27 Nov ( Ahad) - Awal Muharram


sekian

Sunday, October 30, 2011

tangan saya lenguh.. tolong saya...



" Women will never be as successful as men because they have no wives to advise them "


setuju?
Setuju?
Setuju?


Siapa yang setuju tu, mintak tolong leh tak?


tolong iron kan baju saya untuk seminggu.. 5hari mean 5 helai la ye.. boleh? 


Nak jadi calon-calon isteri yang baik tak? ha,angguk cepat..  :) 


rutin di malam isnin.. 

* warghhhh! malas gile nak gosok baju.. tulun tulun~

sekian...


Thursday, October 27, 2011

ketagihan yang tak dapat dibendung





Brother...mana itu balang yang gua sula order? mana? Mana itu biji?  gua sula lama tala kena itu balang  stim munya.. 


Sudah sebulan  lu janji ... Lu jangan main gila sama wa .... Lu tengok sini!!
Lu ada  kenal sama ini gambar samseng ka? sekali wa roger dia olang, idup lu tala tenteram munya.... 

Iklan..

Penjumpaan adik-adik kawasan sept/2011
Berdiri dari kiri -Syahiroo, Azha, Sawi ExKartunis Ujang, Rahim, Ejal, Aus
Duduk dari kiri - Azam, Ali, Limtat, Nuar. 

 Selalu dibuli di kelas/office? Inginkan Pengawal Peribadi yang taff²?
hubungi kami ditalian ..<-- Motif ? promote?  lalala..

sambung...

Mana ?
Mana? 
Mana itu balang... ?


Apa kecoh ni bro? lu mau barang apa? 


itu balang la..... 
Itu cokelat Patchi.. gua sula gian sama itu cokelat lo~ sangat nyum nyumm... 


*birthday bln 4 akan datang , tolong hadiahkan pakcik cokelat ini ya! 
Thanks <-- ucap awal-awal..



tinggal sikit, sayang nak habis kan. uwaaaaaaaa....... 
Hisap-hisap pastu letak balik.. muahAHAhAha...
==========================================
Edit : Patchi tak penah dgr? Ok, tanye kat pakcik google..
" Patchi Chocolate "
 nut + choco milk...cokelat ni mmg sedap ! 

Ramai yang jadikan ia sebagai barangan hantaran pertunangan/kawin.. :)
Harga dia mahal sikit kot.. Packing dia pun nampak exclusive kn.

Yang terbaru Patchi Celebrations: Eid-ul-Adha & Hajj Collections

sebelum ni saya pun tak pnh dengar.. yang ni kakak saya bawa dari Dubai. 
Tapi kat Malaysia pun ada jual. Bersepah. Cuma tiada di pasaraya biasa..
===========================================

sekian.
Bw time!!!

* kisah dongeng dikala kesunyian..

Wednesday, October 26, 2011

my 1st wordless wednesday - belikan saya BlackBerry bold 3 leh x?




 SMS yang dihantar berbunyi :

" sedikit ke'busy'an.. x sempat nk hapdet n blogwalking..
Seribu kemaafan ditujukan kepada anda semua... :')  "

sekian

Saturday, October 22, 2011

"Wahai anakku, bersabar & usah mengalah"-umi










































           Bermulalah kisah...        














Berjoging




















































Never give up! by syahiroo ahmad™
 " Hilangkan Beban Kecapi Impian"
diari diet --->


Percubaan Ketiga dari  saya... :)
 Percubaan Pertama & Percubaan Kedua 


adeeeey.. bagi seorang beginner/noob sperti pokcik ni, bukan mudah membuat doodle menggunakan  photoshop cs5, lebih-lebih lagi pabila ilmu di dada masih berkurangan..  Terencat tangan dibuatnya~ Benci!  benci benci !!

Oleh yang demikian,pokcik mengambil pendekatan dan teknik yang mudah dengan hanya menggunakan paint yang sedia ada pada windows ini dan ternyata ianya........... tetap payah! juga mengambil masa yang agak lama.  -.-"  sama je!

Ha, tu yang  sampai 3 hari tak hapdet.. (alasanlalala...

Sekian


* satu lagi entri dikala bosan yang teramat sangat... nana nana nana.. ~

Monday, October 17, 2011

Jika rindu....

Jika rindu pi la berjumpa dengan doktor... 

apa?
apa?
apa?

Laa.. betul la apa yang orang cakap ni.. tak caya sudah...

Dipendekkan cerita, pagi tadi orang rasa macam tak sedap badan,  hampir sebulan lebih jugaklah orang terkena simpton penyakit ini... Doktor check then dia kata, benda ni normal bagi orang yang baru lepas putus cinta.. Doktor kasi MC.. sehari je.. kedekot betul!.. pastu dia bagi sedikit nasihat kat orang..

"Haish awak ni.. dah berbuih mulut saya menasihati awak..yang sudah tu sudah.. jangan terlalu sangat memikirkan perkara yang dah lepas, buka muka buku.. eh tak! buka buku baru.. delete semua kenangan-kenangan manis awak bersamanya, releks la, apa barang lelaki rindu-rindu ni.. (sambil menepuk-nepuk bahu orang, mungkin tanda "steady").  "eleew, cakap senang la" - dalam hati.

"ha, kat kaunter luar tu, doktor ada seorang pembantu perempuan yang masih single, kalau awak nak, doktor boleh tolong adjust kan untuk awak? mao? haa satu lagi.. banyakan berehat dan jangan lupa makan ubat, "

ait.. sakit rindu pun ada Obat?  pada awalnya, orang pun hampir tak percaya..

5minit berlalu dan orang dipanggil ke kaunter ubat..

"encik caer, ubat ni makan sebiji sehari sebelum tido dan sekiranya symptom rindu tu datang balik, habiskan kesemuanya. Dan kurangkan bersedih tu. Saya kan ada? lalala~... " - lalala?  ai... sempat perli nampak~

"...dan yang ini surat MC yg doktor kasi.. Semuanya Free.." bia betik???????

Ubat yang diberi....








Jangan kata korang pun ada sebotol kat umah.... tidakk!!




 " Ubat rindu... satu hari satu tablet".. bak kata gadis kaunter tu...


dalam ubat ada nota kecil, dari si dia suatu ketika dulu.. :) 




dan ini surat MC yang doktor tu kasi..


Dear Pesakitku Caer.... 






Sebiji demi sebiji telah ku telan..satu persatu kata  telah ku baca... hingga ke biji yang terakhir... Ouh~ barulah kini ku sedar sesedar-sedarnyaaaaaaaaaaaaaaaa..... :')


Gua teringin nak nyanyi lagu ni wehhhh...




Semuanya tinggal kenangan.. :)


Moral of the story  dari my geng yang baik hati " Ungu Violet "
 " ... yang penting take care...psstt perempuan suka org yg amik berat pasal dia taw..kompom dia sayang..:)" 


and from me...
" ada sesuatu yang saya belajar dari apa yang berlaku "


sekian,



*satu lagi entri merepek dikala bosan... lalala... 










*doctor pix search at google image n MC letter from  fb share..

Wednesday, October 12, 2011

Diari seorang lelaki

 11 Oktober 2011
Jam menunjukkan pukul 4.59 petang.. Hampir 8 jam kerusi ini menerima bebanan dari vuntut aku... kesian dia. Apa nak wat, nasib kau la kerusi... lalu aku bangkit/bangun menuju ke mesin punch card.. Tettt.. (bunyi mesin tak cool langsung)

"Trengg..tengg teng teng...... " bunyi enjin motosikal Yamaha Lagenda berderum.. Untuk melalui Bandar Metropolitan Klang yang penuh dengan kesesakan lalulintas tu, aku lebih rela menaiki motorsikal berbanding kereta..


- hmm. motosikal ini menyimpan seribu kenangan  semasa aku di Johor Bahru. Motorsikal ini juga adalah peneman setia aku semasa berada disana.. Tanpa ia, agak sukar untuk ku kesana  kemari, lebih-lebih lagi ke tempat kerja. Tak lupa Plaza Angsana dan Jusco Tebrau..  Hidup bersendirian di Johor Bahru memang banyak mengajar aku erti kesabaran, pengorbanan serta berserah kepadaNYA.

sambungan cerita tadi...  aku teruskan memutar throttle motor... Vrooomm..~ cilok kiri cilok kanan.. 


Perjalan pulang dari tempat kerja ke rumah mengambil masa hampir 25minit. Satu demi satu traffic light aku tempuhi.. Dalam perjalan pulang, tetiba aku teringat pesanan mak aku ;

" Caer, balik nanti singgah farmasi ye, abah kirim topeng tutup hidung sebab dia nak gunakan untuk meracun serangga dan rumput. "

Oh ya, sebelum terlupa, lebih baik aku singgah farmasi jap. Helmet dibuka lalu aku masuk ke kadai farmasi tersebut..

Tetiba aku terpaku! Otak dan pikiran menjadi "Hang" seketika .... Seorang gadis berdiri dihapan meja pintu masuk tu. Alololo comeynye dia ni.... rendah dari aku... Hmm...Bertudung Bawal putih , Berbaju T-shirt lengan panjang dan berseluar Jean, Serba biru.. 

Mungkin staff baru farmasi ini kot.  Kali ini  aku diberi pilihan samada terus bertanya kepada Doktor yang selalu aku berurusan atau anak gadis tersebut. Ahh. sudah tentu la aku pilih aweks tu. hahahahha.. Ops tergelak.. :|

" dik, mask ada tak? " sambil tanya mata aku merayap segenap wajahnya..
Wahh cantik gila mata diaa.. bisik hatiku...

" ada, nak satu kotak atau asing?" katanya...

" Kalau sekeping berapa? "

Dia tanya bos nya, " doktor, mask sekeping berapa? " nada suara yang agak lembut dan sopan..

" 8O sen "

"Ouh, kalau macam tu bagi saya 10 keping ya.. "

dia terus menuju ke rak ubatan dan mengira kepingan topeng yang ku minta itu...

sambil dia duduk mengira, aku curi-curi melihat dia.. :)

"Eh.. 10 keping macam sikit je".. bisik hatiku lagi. 

"Ehh. dik, tambah lagi 10 ye.. " ahh. ngada-ngadanya aku ni....

So dia bungkus lalu aku bayar... sekali lagi aku dapat melihat jelas wajah ayunya.. :)

sambil keluar dari farmasi tu, pikiran aku mula melayang.. tak keruan dibuatnya...

Aku capai helmet,  terus cau pulang kerumah. Dalam perjalan pulang, aku masih terbayangkan  situasi tu dan ia membuat aku tersengeh bersendirian di atas motor.... hati ku mula  bertanya...

 "ouh!  ini kot yang dikatakan cinta pandang pertama.. " 
  

Lalalalala....
jangan berangan la syahiroo....
selalunya orang-orang cantik ni, kompem sudah dimiliki beb.. lupakan! Baik :)

Nota kaki : Kebanyakkan lelaki hanya suka melihat tetapi tidak berani bersuara.. Dalam situasi saya ini, minat saya kepada seseorang tu, tidak la sampai tahap ingin mengusha.. :) Just minat dalam hati je...tak berani kot.. Tak tahu macam mana  nak mulakan. dan seperkara lagi. takut di reject, sebab saya sedar siapa saya ni kan.. :)

Sekian...

Ehh... jap..  Sesiapa yang ada tips camne nak memulakan,  kasi tahu pakcik ey.. lalala... (nyempat)

ye la.. Blog aku ni kan ramai geng perempuan. so sebagai perempuan, korang mesti tahu kan? awal-awal lagi korang dah stanby dinguratkan?  jgn tipu! lalala...



myFamily - H1N1 Sindrom @KLiA.. Jgn tanggal topeng..Bahaye.....
Cehh yang kau tak pakai tu pasai pa?


bila la nak kurus gini lagi weyy... uwaaa.... umi... T.T
Gua masih berusaha la ni! grrr... chaiyok~






Sekian



Tuesday, October 11, 2011

Perempuan dan bola...

Assalammualaikum..

Hai korang yang cun bak Juliana Evans  dan  Kacak bak Fahrin Ahmad... :)
Moga sehat belaka hendaknya..

rindu aku ? Kompem....  :P

Orait.. 3 in 1... <-- bukan Kopi Nescafe tu.. entri 3 dalam 1..
1.  hampir seminggu gua tak hapdate kan.. alasan tetap sama. " Busy " lately gua agak ke'bz'an sedikit la guys, byk sangat aktiviti yg perlu didahulukan  dan tak menyempat nk  bw blog korang.. Rindu Gilaa nak menaip " singgah " kalau tak, penuh nama aku  diruangan komen dan shoutmix korang kan... Lalalala... Oke, nanti bila dah free, gua bw ya.. :)

2.  Gua nga hepi ni... mana taknya, pasukan bola sepak kesayangan 'Selangor' menang bergaya 3- 1 bertemu Perak di stadium Shah Alam malam tadi dalam perlawan suku akhir pusingan pertama. Syukur Alhamdulillah. pusingan kedua Jumaat ni.. harap-harap ada live kat Astro Arena 801 or TV1.

wehh korang.. terutama yang perempuan tu... tak tergerak ke hati korang memilih pasukan negeri korang sendiri? langsung tak MINAT? korang ni manusia ke alien? lalala....apesal bila bola je peminatnya ramai lelaki? Apa perempuan tak boleh minat ke?  So sekarang ni ada beberapa pasukan yang masih berpeluang mara ke separuh akhir  Piala Malaysia diantaranya ; 

                                                 SELANGOR                PERAK 
                                                 KELANTAN                  FELDA UNITED
                                                 TERENGGANU            NEGORI SEMBILAN
                                                 T-TEAM                         SABAH 

Pilih la mana yang korang suka~

dan yang terakhir...

3. Esok esok... adalah hari penentuan.. apakah? adakah aku berjaya? lalala... so esok  or lusa gua hapdet ya..   - terExcited la pulok!




awek dari fans selangor beb! lalala.. 



Sekian..




pix sumber google By razuryza

Wednesday, October 5, 2011

Bos gua suruh..

Assalammualaikum.. (salam sejahtera ke atas kamu)
Moga kawan-kawan aku semua ni sehat sentiasa di bawah lindunganNYA.. Amin  :)

Hai korang yang ohsem!

Geng, gua nak mintak bantuan korang ni.. x banyak, sikit jep.. bukan mintak tolong potongkan rambut, masih pendek lagi ni.. ha, Apa yang korang perlu lakukan, just taip salah satu dari nombor dibawah ini..

"1" , "2" atau  "3"

Actually  pagi tadi kat opis, aku telah dimarahi bos kerana kertas kerja yang dia arahkan, aku wat carca marba je. Dia tanya, "asal sejak kebelakangan ni, reputasi  kerja kau semakin merundum? dan apesal hari-hari mata kau kuyu je ni, kau tak cukup tido ey? Malam tadi apa yang kau buat hah? "


aku jawab la.. "Bos, malam la waktu saya nak berblogging bos, nak kena blogwalking, nak kena create entri.. bos ingat senang ke?, bos tak da blog, mana bos tahu..." so dia terima alasan aku tu.. dia kata " pergilah berblogging sayang" - ( serius aku tipu..)

Ha mesti korang tertanya-tanyakan apakah 1, 2 dan 3 tu.... a-ha, simple je....
  1. Kesorangan  - masih single..
  2. Berdua - sedang berEhem-ehem...
  3. Bertiga - mean korang sudah becucu cicit.................  -.-"  berkawin!

lalalala.... inilah orang tua kata... "tak de keje cari keja" dangg sekali kunx...

 pstt :  entri suka-suke...

ini bakal mak mertua korang, saya dan niece! (Lenny Nur Qasyrina) lalala..
bila nak kawin ni weyy..tak sabar tau tak!<--Mak ai.. bukan men gatai lagi kau

erkk... agak-agak la, gua lagi suka bersendirian beb.. solo itu indah.. bebas kesana sini..

cuba korang bayangkan pi main ice-skating kat sunway pyramid tu bersendirian.. boleh usha & langgar-langgar amoi.. tiada siapa nak cubit... kan best.. :)


JOm skating wehh..
Sekian...



* satu lagi entri dikala bosan....



Monday, October 3, 2011

Rambut Oh rambut~

Assalammualaikum... (salam sejahtera ke atas kamu)

Hai Korang...

Tentang  "Pasangan yang aku nak bawak pi kenduri kawin"  tu terpaksa aku KIV dulu.. :) Korang memang.. kata kawan.. mintak tolong berlakon jadi girlfriend aku sementara pun tak nak..  tak sudi latuww..yang pura-pura sudi pun ada gak, tak ikhlas kan? huhuh..... sampai hati korang.. wuwuw. umi..... <-- bukan umie artoqiemie ya~ Oit Umie, ajar la aku edit pix!


Aisey..rambut gua dah mula panjang ar.. aku mengidam kan sesuatu la beb... tak sama cam ritu. Sebbelum ni, aku ngidamkan camera dslr kan? mahal n tak mampu... la ni lain sket.... 


tada..................










Apa? 
Apa?
APA?
APA?



Ngidamkan lelaki?

ingat aku gay ke.. actually aku ngidamkan rambut seperti mamat di atas ini.. lalalala.... tak tahu cam ne nak wat.. aku selalu gak potong kat kedai member aku tu, tapi  setiap kali dia gunting, mesti lari tune...  terpendek sangat la, kurang layer la, atas still panjang lagi la...hmm.. Bukan salah dia pun , semua tu atas permintaan aku sendiri gak.. :)

ha, ada gak terpikir nak wat kat saloon jusco tu, tapi gua segan la beb.. gua rasa rambut macam tak cukup panjang lagi je, blum layak kot.. :D

Haaa, apa kata..
Korang je la yang potongkan..... 
nah amik gunting ni sorang satu! gotong-royong potong rambut gua ni wehhh! :D




"Budak Sakit yang mengidamkan rambut seperti park jin sun"
(tinggal kenangan - gua rindukan JOhor Bharu wehh...)


sekian




*satu lagi entri dikala bosan. 

* hujung minggu yg agak bz... tak sempat nak bw blog korang.. free gua singgah ya.. 
lub u all larh~






ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2