: : kawan² yg awesome : :

Saturday, December 31, 2011

dah tak de orang lain ke?

One step closer...
Tahun Baru  azam pun kena baru gak beb... 


Hari ni hari terakhir ditahun 2011, aku dah siap-siap pasang azam. Dah lama sangat OFF ni.. Start 01 Januari 2012 ni, aku nak kuatkan lagi usaha untuk......berdiet..  sungguh-sungguh, tiada lagi cheat day, tiada lagi kudapan, tiada lagi kunyah-kunyah depan tv... tiada lagi junk food... Makan ikut waktu... 


Pasti korang tertanya-tanya, mengapa aku beria-ria sangat ni ?


" syahir, nanti bulan 3 boleh tak jadi ................. aku?"


"erkkkk........ mengapa aku? dah tak de orang lain ke? , aku dah la gemuk beb.... cari la yang tinggi n macho beb... baru kena.....


" gemuk? mana ade.. Ok je aku tgok..... "


" erkk, kau bia betul Lim, segan wehhh, ramai org tengok nanti..."


" ala, boleh lah, nanti time kau  kawin, aku lak jadi ............ kau , deal? "


Mak ai.. soalan trap weh...... hahha. Oklah.. aku sahut cabaran kau tu Lim.. tapi kalau kau dapat peganti aku, lagi cun...


Pengapit....


Aku cuba bayangkan waktu di atas pelamin nanti dok kipas pengantin sambil mengontrol secebis senyuman kerang... tak pun,bila album gambar dah siap, uwaa. mimpi ngeri loo... No no no~ untuk dapatkan konfiden, apa harus kita wat kawan-kawan?

Ya tepat sekali, Kuruskan Badan!
"Hilangkan beban kecapi Impian"
    
" umi... segan.... bagaimana harus aku hadapi nanti..... T.T "


* ceh... pengapit je kot... dia punye risau bagai...
 wehh, pengapit pengantin belah perempuan cun woooOOOo, kau tak nak? 


Nak!!!


-sekian-
geng... akan ku cuba kembali aktif seperti dulu.. 



65 comments:

♥naiemah_ramli♥ said...

smoga tercapailah azam tu..amin.. :)

Ct Aja said...

hihiihihih, itu belom tuan py badan duk atas krusi pelamin ye.... moga berjaya la ye.... tapi jgn kurus sgt ye, tak cantekkkk...hihiihh

Aien Not Alien said...

jadi pengapit yang bergaya ya syahiroo...hihi..


*dah banyak kali dipelawa jadi pengapit oleh kawan2, belum terbuka lagi hati...cehhh...hihi

Saddila said...

hahh ? nak jadi pengapit sbelah perempuan ?? haha
semoga azam tercapai . amin :)

Hanie_Dew said...

ok aku suka motto tu "Hilangkan beban kecapi impian"

ko gemuk ke. aku tgk kat pix kat sidebar ni nampk ko semakin kurus.

pengapit tu related dgn imej pengantin kan. mestilah kene hot jgk ye tak.

happy new year. azam baru kuatkan seteguh konkrit!

Jue said...

mmg haruslah kan jg pnampilan sbb time tu la gambo kita plg byk diamik skali ngan pgantin hihi
Aku pun nak join ko diet skali sbb aku pun dah rs brat neh haha

si robot comel said...

waa jadi pengapit,cool man.nanti jadi tumpuan orang ramai,pemes lah ni nanti,hehe

anyway selamat tahun baru beb!

merahitujambu said...

lepasni awok pulak eh naik pelamin..tp org ckp kalau jadi pengepit..eh..pangapit mesti lambat kawin..=p

Maicher said...

takde gemok mana pon tengok gamba ko tuh. btw, gud luck bro!

:D

Fara E's said...

okayla weyh ! apa yg gemoknye ? haha

happy new year pkck ;D

acheeqa farhana said...

nevesnye mengalahkan pengantin..hehe..

btw,caiyok3..mst boleh pny!ajah2!hehe

WaniZakaria said...

bagus lah azam!! alhamdulillah,tercapai kan.hehee.

Eyda Dania said...

owg kate..klu pas jdi pengapit...cpt jodoh...tp eyda ni..da pnh jdi pengapit..lmbt gk jodohnye..haha..

widiea azira said...

okey diet diet diet...nanti bkn stakat jd pengapit..awk yg kawin okey!!

My Life's Journey said...

Selamat tahun baru sya..yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ..

umi doakan hasrat sya akan tercapai .. umi nak join gak ..pipi umi ni montel


pstttt sya, tak nampak pun sya ni montel .. biar betul sya? msh kacak gi tu

mieza said...

ape je ko syahir..
nak jadik pengapit je pn nervous mcm dy plak yg pengantin nye..
papepn, selamat berdiet laa..
chayok2!!
hehe

budakijaupendek said...

haha!
azam yg bgus tu ..
jd pengapit ni boleh dtg seru nk kwin tak ? haha ^^

Syahirah Suhaili said...

kihkih..go chaiyok2 syahiroo..
eyh,hepi sakan sebab pangapit sblah pmpn tu cantek.. :D

syirah rasid said...

alahhhh! bole punyaaa, confident. kipas dia lelaju, pas habes tu,habes la. *cakap senang ;p hehe

~Nana BamBam~ said...

patot ar beriyer sangat azam tahun 2012 nie ek...xper2 nana doakan semoga impian tu tercapai yer...amin..

p/s : sedey weh boboi kalah .uuuuuu..
sentap taww bak kata boboi :P...

♥AienNajwa♥ said...

hehehehe ! ~
dah 2x jadi pengapit..
relax doooong..jgn segan2..=)

ILA HonEyBuNNy said...

cewah2..

kena jadi pengapit kwn baik gak raya cina neh..ehheheh

selamat tahun bru..;)

~SaL IjOu~ said...

ohoh..pasal posting tu..walopun da kuar paper..tp still, itu masih jangkaan..x berani nak taruh harapan..(--")

~SaL IjOu~ said...

bila ada sesuatu yg push utk capai target..mesti boley punya! aja2!~ ;)

Atiqah Zakaria said...

Yeahhhh Syahiroo mesti bolehhhhh. Kena ngorat lah pengapit perempuan tu. Hahahaha.

aiNa yaZiD said...

ececeh.. lepas jd pengapit..ang la pulak naik pelamin. yedok..? anyway. salam tahun baru.! =)

umie naziera said...

tlong jadi PENGAPIT yer bukn PENGAPIT!! hahha,happy new year

emy zulaiha said...

syiro..bulan 3 tue kejap je.cpt2 jgn diet tipu2 nnt pengapit belah perempuan yg cun tue melepas! :)

haha semoge tercapai impian tue :)

c i k a n a said...

sy pun nak berdiet jugak... jom diet sesama..ahaakkkzz

Cinta Misteri said...

hurmmm...akak takut gemsS...
tapi akk plak takm0 kughuih sgt...
awk masa 2009 tu tk brapa mach) lar
2009/10 tue ok sket dahh...
2011/12 maintain jewrlah, jgn gemsS sgt jgn ku-cruse sgt.

kim heeruul said...

jgn nk segan sgt keh keh keh...
selamat tahun baru..^^

LidiaSuraya said...

Ler... Relax ler bro, pngantin pun x riso nk berdiet... Hehehe. :) anyway good luck fr year 2012..

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

syahir...
nanti boleh tak u jadi pengantin i..
(kedipkedipmate)

Ungu Violet said...

hamboi dengor awek cun...nak aje...kehkehkeh

semutsengal said...

kalau kau gemuk, pelamin boleh roboh beb. cepat diet smpai lebam !!

TiraPengemis said...

nk jd pasangan pengapit boleh??
hahaha...
hpy new year beb...

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..jd pngapit ea..hihi..mmg seganla..pernah merasa dlu..

MaYa MustWany said...

hahaha sengal la syah!dah baca tuh baru nak komen bagi nasihat n dorongan..tak segan2..alih2 bila part pengapit belah gurlz pun cun,laju la syah nk ye..hahaha,terus rasa nk tertonggeng baca..hahah

Juliet_iRa~" said...

hehe..diet jgn x diet..smoga dpt berat bdn ideal..:)

happy new year!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki pom pena jadi pengapit . sangat lah malunye . hehe :)

sUe UnniE;) said...

wah...!
asal nak diet lak.kang kalah pngantin kang..

Aida Omar said...

semoga berjaya syahiroo.. jangan over sangat ea kang pengantin perempuan terpikat pulak. susah..susah..haha

Nelly The Strange said...

2012 kenalah kuruskan badan ya :p

anamizu kaito said...

wow pengapit!!! aku pon member mntak tlg jd pengapit gak kang..huaaaaaaa~



ko jgn over sgt kang..hehehe






luv,
cik ana

MiMiEy :) said...

pewwwitt.
mula2 bro jd pengapit lama2 jadi pengantin pulak.
hahaha

Zakaria's daughter said...

keh3. pengapittt pun na macho jgk ;)

DOMU-KON said...

aku ase hang xsesuai jadi pengapit...apa kata hang jdi pengantin..bernas tak idea aku?

Ninie said...

ahahaha

fiQ'Ra said...

lorrrr.. jgn nk kurus sgt sbb bahaya kot kalau tak balance.. nway, geng fiqra mmg best :D join lahhh ~ hehe

YOUsoF said...

Hilangkan beban kecapi impian wahai Syahiroo! Kau boleh, yang penting kena konsisten!! ;D


Haha aku pun nyaris jadi pengapit kawan aku, tapi aku berjaya tolak secara baik.. kehkeh

Salam 2012 kawan.. Semoga semuanya lebih berkat dan lancar..

dhiera said...

yeay!!! jangan ada cheat day~ kite diet same2 jom!

aleen aiden said...

slamat maju jaya.heh~

cik violet said...

pengapittt? fuyooo..glemer ;p tgk xgmok ponnnn -_-

aimi said...

jom2..... nk diet juga =)

iszieylyanziy said...

haha,pengapit tu,,,glamer kat majlis tu :P

syakey said...

walawehh. knuri2 slalu mmg org tgk pengantin lepas pengantin konfem nk tgk pengapit pulak.

konfem pasneh ramai peminat letteww. hahah :P

littledolphin said...

ONE STEP CLOSER..TETIBA TERINGAT LAGU LINKIN PARK.

ok terpesong.haha

saya percaya kawan pasti boleh!

pengapit belah perempuan mesti cun,rugi nanti kang menyesal pulak :P

ALL THE BEST KAWAN!

cimOt said...

jadi je laaa..dapat laaa aura kawin..

Tasha said...

kurus dah tu~~~

kurus sngt tak ensem ti,hehe

nazirah said...

fuYoo jadi pengapit tu ..
jadi pengapit saya jugak nanti bole? hehe.. tkpe2.. azam kte same .. chaiyOk2 kawan hehe ;)

Mya said...

amboi terus je nak eh? huhu

ps: sory mya lama x berkunjung sobs...

semutsengal said...

kau tengah sibuk kuruskan badan ke ?

Amoi MiyaSya said...

azam yang bagus tu :) semoga berjaya .

BENA said...

wey ! orang cakap sape jadi pengapit nanti lambat kawen . hahahhha :)


haa haaa tak tahu !

najihah sahami said...

haha..semoga tercapai lah ye...aminn~
pasti segak plus ensemmm nanti. silap2..org ertukar mana pengantin mana pengapit. hahaha

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2