: : kawan² yg awesome : :

Sunday, November 6, 2011

Wiwit 69 dan sedikit nasihat...

"Salam Aidil Adha 2011"


actually hati gua dalam mood hepi ni... Kenapa? duo sebab!


pertama - gua dapat rasakan yang gua sudah hampir berjaya mengawal  nafsu makan seperti yang gua amalkan sebelum ini. Makan bila perlu dan b4 makan gua akan pastikan makanan itu  betul-betul ok/seimbang.. kalau leh kurangkan karbohidrat - jangan sampai tak de langsung.. Pembekal Tenaga tu! 
Bagi yang berdiet yang mengambil makanan berproses
- check label nutrition fact terlebih dahulu... 
cari yang terbaik !


paham?


Contoh .. contoh je.. aku main agak-agak karbohidrat(carb) ni....tak hafal..sekeping biskut mengandungi lebih kurang 4gram carb dan seketul ayam/ikan hanya mengandungi 0.5 - 2gram carb

Yang mana lebih mengenyangkan? 

kalau anda makan 2 ketul pun tara hal kan.. baru 3-4gram carb kan.. cuma kos tinggi sket. Tak kan hari-hari nak makan ayam kan.. mau tinggi kolestrol korang.. contoh je...diet biar kenyang jangan sampai datang mood lapar..  tu yang asyik dok pi cari makanan kat dapur tu.. Kurangkan meminum air bergula.. :)

Dan yang Kedua - siapa yang berat dia 60 ++ kg?  Aha.., gua dah boleh join group korang beb!

semalam timbang.. jeng jeng.. 


69kg.. 
Syukur Alhamdulillah..
selamat tinggal group 70kg.. "never give up"

diari diet ---->


" cuti raya haji ni gua agak ke'busy'an sedikit...
 nanti free pakcik singah menyingah blog korang ey...." - caer

Sekian..

* satu lagi entri kerepek


64 comments:

Nana Liyana said...

betol ke 69 kg?? mcm 80 jek tgk. hikhokhikhok.. jgn marahhh :P :P sy pnye berat 38 kg je tawu x?? rngan sgt..

aimie amalina said...

wah2
dah brjaya akhirnye usaha die mendietkan diri

betol2
diet yg seimbg =]

cik Beskod said...

u nak turunkan berat bdn ,,

i nak tambahkan berat badan...

si robot comel said...

hoyeahh!! chaiyok chaiyok, haa ni raya jangan makan banyak2,fokus on diet okay! congrats ye:)

salam aidiladha

Tasha said...

ikut roomate diet ari tu,pasal mls turun mkn sorang..tp berat ak yg turun...ciss!

member ak mgkn slh diet,dia asyik mkn biskut je...biskot bnyk kalori ek,ak da hagak da :P

Umie Artoqiemie said...

kau jangan melantak ketupat rendang banyak sangat k. ingat tu.

Saddila said...

bagusnya die ai . kautkan semangat . lepas ni boleh join group 50 . sama ngan dila haha . ok perasan . kbai

yen(toka ziizokukuto) said...

gud luck bro,,,,,,nanti join la aku jog pepagi,,,kita merentas desa,,1 hari 5km,,,anggaran kalori yg terbakar,,,2600++ = 3 pinggan nasi ayam,,huuhuhuh

Syahirah Suhaili said...

wewiiittt..turun la berat..kehkeh..suka mkn cheezels ke? :D

umie naziera said...

untung dyer dh diet..kitew je blom!!huhuhu

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhh sakan diet....

jom makan jom..ehhehhe...lalallala..;-)

makan daging byk2...ehheheh

fiezah91 said...

jom jom diet! haha. rasa berat dah naik bila makan tak tau nak henti ni.kehkeh

miszfazierra said...

wahh tahniah la yea . bile agaknye nak masok group 40kg lak ? hehe

merahitujambu said...

tgok dairi diet awk ketara sgt awk kurus eh..cayalah..

sy ni slim je..=_=

zureen said...

wahhh! tahniah laa.. kena banyak bersukan.. br leh wat kat bahagian perut! i liokeee! hahahah~

cik pha said...

aku doakan kau berjaya diet weh,tp kau jangan over diet pulak,nt jatuh sakit

cik wanie Lovela (CWL) said...

diet cekedis

aleen aiden said...

awesomeeeee... :D

hanaahmad said...

wah. tahniah! :)

Eric said...

BW kat sini.. selamat berjaya dalam menu diet anda :D tapi ok dah tu x payahlah kurus sangat cam x sehat je aku tengok hehehe

Marliyana Mk said...

tahniahhhh :D

dah bahagia skrg yerrr . HAHAHA

xnk join group 50 i ke? hahahah

:))

MaYa MustWany said...

jangan kurus sampai sakit sudah la ye.ikut diet yang sesuai.

amir aizat said...

tahniah !

~Nana BamBam~ said...

dah 69 kg ? wahh tahniah beroo :P

dhiera said...

tahniah caer...

arini saya timbang berat naik 50kg blk~ grrr.... sedih!

kim heeruul said...

jgn lupa minum susu..^^

Nana Jay said...

wahh, sdg diet ek.. gud luck taw..

littledolphin said...

TAHNIAH KAWAN!

selamat berdiet.makan diet seimbang tau?jangan tak makan pulak :)

semoga berjaya kawan!

anda pasti boleh! :D

Nia Ridzwan said...

syabas pakcik! teruskan usaha. hihi.

Salam aidiladha dari NIA n family :)

Aien Not Alien said...

tahniah....


kekalkan berat yang ideal, awak memang boleh buat...


demi kesihatan rela berkorban apa sahaja.....hihihi..

CintaKhadijah said...

waaa~~~ gud2.. pat try join group ck lak.. grop 47kg. memang kerempeng lah..hehee...:P

BlueiceButterfly said...

~wah dah turun tue..hehe gud2..:)

NOOR FATIN said...

alhamdulillah ;D

Fara E's said...

berat lagi tuh , haha

tahniah weyhh !

Eyda Dania said...

wah! abg ak...caya r...t jmpe..nk tgk kurus ke x..hahaha..tp cyg...xleh tumbuk prut abg da..hahaha

Daddylicious said...

hehe...semangat2...

aimi said...

care lah pkwe aku ni... ahhahahaha.. aku pula nk wt cm kau wt..sb aemua org dh ckp aku gemok =(

misTeaRed said...

banyakkn exercise ye...
saya ada sedikit petikan from my lec utk kamu..."jika kita mkn aiskrim 5mins, kita perlukan lebih kurang 45mins exercise utk buang aiskrim yg kita mkn tadi"...hehehe...

sUe UnniE;) said...

walawei....

seryes kagum.. tunjuk ajar ku sifu..!hekhek..

sis92 said...

wah congrate..haiyoo cuti sem ni sis makan jelah , dah debab ni :)

MiMiEy :) said...

amboi.
dah masuk group 60++

tahniah ler.
lepas ni masuk 50++ pulak.

hehe

Diary oF Mine said...

jia you jia you!!! :))

misspurple said...

heheh thniah3 !! berat anda da bjya di cntrol ;)
teruskan usaha yerk incik hati

bobiedanbad said...

tahniah! akak pun bersemangat nk turunkan berat pas bc entri ni

aiNa yaZiD said...

yeah~! tahniah bro. =)

Ungu Violet said...

patut pun hepi...dah berjaya...chaiyok2..:)

cik violet said...

ape pasal gua ta perasan kau punya entry nihhhhhh..

selamat join da club...aku pon less than 70 gakkk...haha

asfira aminuddin said...

perghh! semangat! bagos bagos. weyh bagi la tips nak tambah berat. nak kasi lemak lemak melekat kat badan.

Lea Isnawi said...

wahhhhh..jeles3.!!

Amna.Qadeeja said...

wiwit pakwes hot ! aku group 40 weh ahaha salam aidiladha :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..chaiyok2!!

fierul said...

wahhh taniah . truskan usaha :)

EZAN IDMA said...

hye syahiro. fest time dtg sini dh teruja sgt sbb saye pon sdg diet jugak tp tak update kat belog pon. hehe.
hope kite same2 dpt bert yg diimpikan. slalu la update k sbb lh kongsi menu diet :) Goodluck!

YOUsoF said...

Biar entri kerepek, tapi ada info bagus jugak kau selitkan dalam tu. bagus bro. ;D



Syukur, jom join group aku! GSIXFOKG (Group 64kg) HAHA

nazirah said...

wah bestnyee.. chaiyok2 ye ;)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tahniah tahniah . chayok2 ye :)

ekabukanmakcikkau. said...

aku plak sipi-sipi je harapan nak join group 40 kg muahahhaa . kau tinggal agak aku kurus dgn gemuk je hahahahha

budakijaupendek said...

syoknye berat mudah turun...
cessss... jeles!!!

bella luna said...

keep it up, moga dapat berat ideal yang diimpikan,. diet2 jugak tapi jgn sampai memudaratkan diri ye!:)

Rtp Farra Arisha said...

keep your spirit and balance your weight as well. if nafsu makan can't be controlled, your weight may increase like before :O

Ct Aja said...

wau...tahniah utk anda...hiihihih..tp rasanya lelaki group 60 da ok kot kan...

anamizu said...

cheyyy! dah turun eh? congrats bro!
pasni bleh join group 50KG plak..
weeehuuuuuu~~ =P





luv,
cik ana

syakey said...

lekas lekas. join group 50 kg pulak. 9 kilos to go!

hahaha

A-Chik said...

ko diet nak turunkan berat badan..aku diet nak naikkan berat badan..mmg terbalik la..hak3

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2