: : kawan² yg awesome : :

Monday, November 14, 2011

Did you know...

Hai syiro..  
anda nak tahu sesuatu?


apa ?


Di planet kita ini, seperti yang diketahui, 70% permukaan bumi merupakan air dan 30% adalah darat/tanah.. 


-.-" dah tahu... lain?


Produk pertama yang mempunyai "Kod Bar" adalah chewing gum


ok. lagi....


Madu/honey  merupakan satu-satunya makanan yang tiada tarikh luputnya.. dan makanan ringan (snack) yang paling popular di dunia adalah kerepek ubi kentang.

Oh hoo. gud info....  ada lagi?


Gajah pula merupakan satu-satunya mamalia yang tidak boleh melompat. Itu saja..


Ok ok.. aku pulak...


- Jika seorang wanita jatuh cinta pada seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun dia sedang bersama dengan lelaki yang lain.

- Sebuah senyuman memberi seribu erti kepada wanita, oleh itu jangan senyum sebarangan kepada wanita..  

- Setiap kali melihat photo album bersama, yang dicari oleh wanita siapa yang berdiri disebelah buah hatinya.. kemudian barulah dirinya sendiri..

- wanita paling benci dengan lelaki yang berpura-pura baik dengan nya semata-mata untuk memikat kawan mereka.

- Cinta bagi wanita bererti kesetiaan, kejujuran dan kebahagian.

dan yang terakhir .. 

- Bab hadiah, wanita lebih menyukai sesuatu yang bermakna dari harganya.


-.-" 
Perempuan sahaja la yang ada dalam pala utak kau tu kan...



eh jap.. ada lagi.. last.
Perempuan juga suka luahkan apa yang mereka rasa samada dalam bentuk lagu, puisi mahupun lukisan dan itu adalah cara yang mudah bagi mereka untuk meluahkan isi hati mereka... 

dan juga melalui Facebook dan blog.. tak caya ce usha ce usha blog/wall diorang..


"OooOooo, now i know.."
- sedang memahami wanita..

blogwalking time!!
sekian
satu lagi entri kr8pek di kala bosan...



point wanita tu from here

75 comments:

ShErA said...

yg last tu shera setuju.. hehe... cara mudah luahkan perasaan...

DOMU-KON said...

dan apa yang lelaki tak tahu..wanita suka kasut..beg tangan..ciklat..bunga.. so apa agi..hdiahlah satu..yummyy..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

setuju setuju . haha :)

Marliyana Mk said...

fuhlamak syiro!

kemain skrg memahami wanita

hahaha :) bagus! good info

MaYa MustWany said...

ciss double ciss syah,wat orang tersedak je perenggan yang terakhir..
(-__-) errr..lalalalal(@_@)sambil cover line.hahaha.terbaik la wok

bobiedanbad said...

:) ok lah tu cuba memahami wanita

umie naziera said...

i suka luahkan perasaan aka perasan time nak tido..time tu la nak nangis bagai..

Amna.Qadeeja said...

perli aku lettew huh

aiNa yaZiD said...

huhuhuhu.. totally agree..!
haish memahami nampak.. (^^,)

aimi said...

oit kau ni tga angau ek// ptt r tngak kn aku sorang2 =P

weh aku dh ade kt sh.alam lah.. larkin 2 dkt gler dgn uma aku =(

Saddila said...

perghhh . kemain cintan cintun . sampai tak boleh lupa .

yang last tu ?? tak tahu pun . agaknya betul la kot -__-

fathiahRAIHANA said...

Yeap yg last tu betul la ^^
thru lukisan dan tulisan :)

si robot comel said...

sokong yang last tu,sokong-sokong.

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..ingt yui dak>?lalalla..

p/s: haah,gmbr xclear..xphm guna hp ni..uhuh..

merahitujambu said...

info berguna gak kan..tp pasal bra tu laju jee eh.amboi..kemain!!!=p

ILA HonEyBuNNy said...

hehhehe..pandai ye usik perempuan...hahha

perempuan neh lbh emosi dan ilusi..hahha

tapi ada benarnya apa yang di katakan..huuhuh

miszfazierra said...

ini mesti kes morayan nak kawin . ekekeke . pegi pinang anak dara pilihan tu sblum air liur meleleh . hohoho

Lia Irdelia said...

nice...
95% setuju..
:)

ceritasekupang said...

banyak info...hahaha...yang tak boleh blah pun banyak...

kim heeruul said...

gua baru tahu chewing gum bnde pertama yg ada kod bar

~SaL IjOu~ said...

"wanita paling benci dengan lelaki yang berpura-pura baik dengan nya semata-mata untuk memikat kawan mereka"..

setuju amat ini.jadik masa kite blaja kat uni dolu.beria baik ngn kite sbb nak ngorat kwn kite.tp last2 kwn ngn kite plak..haha~

Ungu Violet said...

eh bukan lelaki pun sama gak ke suka luahkn perasaan kt blog/fesbuk...ekekeke..:P

cik pha said...

hai dr cinta hahahha amboii kau kemainn lagi hahaha

Eyda Dania said...

wah!!..abg ak..ngah belajar memahami wanita...caye r abg...

tp kn..psal br*...hampeh je..ish2..noty r..

Ct Aja said...

hahahha, itu lagi baik tau, mluahkan prsn melalui cara penulisan, dari meluah guna mulut, kang gaduh lak..hiihihi

syirah rasid said...

ecewahh. tengah terlamun la nih. hahaha

oke kerepek ubi kentang tuh suka. tak sagka pulak fofular sampai camtu. -.-

Shaherah said...

try memahami wanita? haha try la.. complicated ckit..

untung prempuan tu.. ^_^

sis92 said...

sis sokong semua sekali

bagus2..tapi nak tambah sikit

lelaki memang lembab sedikit untuk memahami perasaan wanita

huhu '-'

fiezah91 said...

pergh! pandai la. haha. adoiii. melalui blog tu betul kecuali fb.kahkahkah

sUe UnniE;) said...

dan aku adalh wanita. jgn jeles..hahaha..

apsal nie..? ko jtuh chenta ngan sape nie..? owh aku jeles..haha

Eena Arrina said...

folow ena.ada hadiah utk new follower :P

Tira Pengemis Maganda said...

o0ooo...gumpat sy ea...sy kn wanita...eh bukan...sy blom jd wanita sempurna....saya masih lg kanak2...hahaha...ce usha blog saya...ade ke luahan hti? hehehe...

btw...saya suka ayat nie..."Sebuah senyuman memberi seribu erti kepada wanita, oleh itu jangan senyum sebarangan kepada wanita"....ngeh3...

ღ Nurrul said...

wee... betul2... susah2 kalau dah jatuh cinta.. hehe :)

adwafarahin said...

mmg penuh pompuan jela kan? -__-"

♥ p a a n i ♥ said...

- Bab hadiah, wanita lebih menyukai sesuatu yang bermakna dari harganya.

memang benarrrrr ;)

Hana Soffelia said...

Hahaha expert gila kan ilmu wanita ni. Kagum.

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh syahiroo ni ..mcm analisis perempuan la. Untung la sapa jadi buah hati pengarang jantung ..sambal tumis sya ni ..piwetttttt :). Suke2.

fierul said...

stuju sgt y bab hadiah tuh .. hehehe :)

Fara E's said...

kau nieyh mcm btol2 memahami jep , cis cis , haha

Syahirah Suhaili said...

kihkih..skarang syahiroo rajin cari info ttg wanita kan..baguih2..bleh cepat kawen bla dah khatam pasal wanita..haha

syakey said...

pompuan memang,dgr lagu feeling2 dgn prasaan. haha

Aien Not Alien said...

dannnnn...wanita suka berkias disamping berhias...hahaha..

ehem2...incik syahiroo hati sudah dijentik wanita ek..tahniah..hihi

aimie amalina said...

eheemmmm
touch!
hehehehe
hehehehe/..mang mesti ada pasal pompuan ye
hihihi

zureen said...

wahhh... memang masuk dalam kategori lelaki yang memahami wanitaa awak ni kan? kan? kan? ;p

YOUsoF said...

Lagi? ;D


Boleh tahan info kau kongsi ni bro lebih² lagi pasal wanita tu. Pandai kau pilih yang terbaik dari blog asal tu eh. haha



Biar krepek, alaskan kau tak mencebik. ;D

yen(toka ziizokukuto) said...

bro ferrari kau dulu per citer,,dengar cita nak tolak camtu je,,,nak angkat skyline 5 buah ea???hahhahahh

aleen aiden said...

heheh.senyum! :P

Umie Artoqiemie said...

ni nak panggil doktor cinta atau pakar sakit puan? haha

Lea Isnawi said...

wiwit!

sedang mencari perempuan idaman ke

aimi said...

bai kau nk pe sbnr nye?? aku xphm lah =P

~Nana BamBam~ said...

dah hampir dah tuh yer..haha..

kawin jangan lupa jemput...nanti nak snap gambar bebanyak..hahahaa :P

sue perbs.. said...

fuhh.. pakar wanita nih.. ex boyfren taylor swift la katakan..

Cik Ketam Malas said...

semua pasal wanita ya? hahaha

Ninie said...

Hahaha.... Betul3....tp yeke Professor Syahiroo? sejak bila jd professor cinta nih?

dhiera said...

perempuan aje~

acheeqa farhana said...

haha..nice entry..thnks la sbb memahami wanita..hehe

bru sy tau madu takde trikh luput dan gajah adalah stu2nya mamalia yang takleh lompat..
ilmu baru :)

YOUsoF said...

Chat box kau tak keluar aku komen sini je. ;D


Kau terlambat ajak la. Aku baca dah malam, mesti sekarang kaki dan tangan kau tengah sengal gara2 main badminton tadi kan. heheh

hanaahmad said...

setuju semuanya! ni tengah jatuh cinta ka apa ni? hue hue

semutsengal said...

Err,

malaslah nak komen. Kahkahkhakha !!

asfira aminuddin said...

wahhh speechless. macam mana kau tahu bnyak pasal perempuan ni. ni mesti bwat reasearch kaw kaw eh. :P

EZAN IDMA said...

wanita lebih menyukai sesuatu yang berm1akna dari harganya. --dis is dem true!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Si Pengembara said...

hahaha... sangat la kosong.. eyh.. sokong.. in addition... wanita ni multitasking..
hahaha.. cer borak banyak citer ngan die..
tapi kdg3 boleh jadik serabut gak aihh..

Liyana Zahim said...

Triple like tis entry.. Sume btol.. Oh like me.. Xpresin feelin tru poems.. Tp dlu2 la.. Skrg ni maleh da nk bersajak.. Bz wif writin novel.. Huhuh~

Aisyah Aina said...

oohhh..wanita macam tu eh? baru tau :D

ekabukanmakcikkau. said...

ohye ohye,kau kan tgh bercintun dgn syahirah suhaili kan? ohhhhhh. patutlah entri kau super kerepek . ehemmm

syahirooAhmad said...

HAHahahHAha.. ne ade... tipu tipu tipu!

nazirah said...

ehem ehem phewwwitttt.. selam jgn tak selam hati wanita hehehe

Tasha said...

org jiwang kadang2,dia jiwang hari2...:P

hak3

ILA HonEyBuNNy said...

neno neno....

datang baca entry neh kali ke 345678 ribu kali..hehehhe

El-Janna said...

haish pehal cite pasal pempuan je ni. hehehhe

Cikgu Jaja™ said...

kalau dh ada komitmen tu as couple/tunang/wife kan..jaga hati pon sudah cukup baik..perempuan biasanya nak org care dgn hati die jer...

tapi buatlah dgn ikhlas..sbb yg ikhlas tu yg akn berpanjangan..kalo xikhlas/buat2 jer mmg ke laut lah gamaknye :p

Ain Zulaikha said...

oh lagi? hahahhaa gurau je, ye la sokong la 100%

myoliza said...

hehehe,..he's always on my minds,..like a love song,..keep rewind...ooooowww ;D

Asyila Zainuddin said...

yeah, setuju yg pasal hadiah tu.. teheeeee...

Maicher said...

baru tau pasal madu tuh. muahaha

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2