: : kawan² yg awesome : :

Sunday, November 13, 2011

Awan Nano

Pagi Ahad gini kalau duk membuta sampai ke tengahari memang tak jadi apa la kan.. 
So mari kita penuhi dengan aktivit-aktiviti yang....................


" nak kemana tu...."


" Joging sat...."


" Sebelum pi mak nak kirim kangkung leh tak? nak wat nasi lemak..."


" Oh.. ok.."


Sesampai di pasar,  kelihatan seorang  makcik bersama anak daranya yang berbaju kurung putih dan bertudung bawal merah sedang memilih sayur.... 


Wah bagus la dak perempuan ni... anak solehah.. calon calon.. - dalam hati.


Pagi ini cukup indah...




 Tasik shah alam - dua kali pusingan, ada brani?


Untuk berubah kita perlukan sedikit pengorbanan...
Rajinkan & paksakan diri...

"Amalkan gaya hidup sihat... "


sekian




42 comments:

Ct Aja said...

seronoknya bercuti, sedangkan sy sedang menguap berpuluh kali di opis..hihihi

Nana Jay said...

trima kasih sbb igt kn nana kalau nak berubah perlu rajin...n..paksa diri..hmm..

umie naziera said...

rajin dye berjoging

aimi said...

syabas insp sahab =P

ShErA said...

rajin sungguh gi joging ni...

tinta hatiku said...

Hwoaaah....!! Pasni sah jd tought dn macho ler budak syahir niiii....

Sempat lg usha anak dara org tu.... Kalau kesihatan awk kuatkn dn paksa diri, pasal nak carik couple pon kena kuatkn dn paksa diri la - jadi berani....

ada berani?

hehehehehe.......

yen(toka ziizokukuto) said...

weyh bro,,tolong cari calon untuk aku sekali,,hehehe

sue perbs.. said...

aduh.. dh lama tk g joging.. liat sngt nk g .. tk de geng

Marliyana Mk said...

perghhh..rajin gile jog!

baguih2.....sambil jog cari calon.hahhaha

:)

Tasha said...

bgsnyer dia,penah keliling tasik titiwangsa je,tu pun bjalan kot..haha

MaYa MustWany said...

kalau kat tasik permaisuri..memang dekat je..dah la tuh ramai gak abg askar pagi ahad.hahaha..cuci mata lak.

fiezah91 said...

start berjogging dah? huhu bagus. amalkan..

mieza said...

rajennye joging pgi2 ahad..
ha! lagi 1, mata tu nampak je ek kalo ade anak dara..haha

si robot comel said...

lama tak pi jogging, balik kampus kena pi jogging ni,hadui

acheeqa farhana said...

wahh...tasik sh alam..
penah pegi sekali je..2 minggu lepas *nada jakun*.hehe

Syahirah Suhaili said...

rajen nye jog..dahla pagi ahad.. ke smangat cari anak dara punya pasal? :D

ekabukanmakcikkau. said...

botol air di celah kangkang . cantekkkkkk muaahaha

aimie amalina said...

hooyeaahhhh!
jom joging2
kasi kuruussss badaaaannn
hehehehee

dan sehaattt!=]

cik pha said...

semoga kau sentiasa sihat dan semoag semua usaha kau nak kurus tu tercapai heeeee ^^ nt kau kurus jadi retis jangan lupa aku naaa hahahha

**::CIKNUURUL::** said...

dah tu ape citer budak baju putih tudung merah tu skang? ehehe,.

Saddila said...

alaa alaaa . dila baru nak start jogging setelah sebulan tak buat -___- .

Amna.Qadeeja said...

hai.sayalah gadis yang berbaju putih dan bertudung bawal merah itu :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

dpt kenal tak awek tu??hikhik..

rajin joging ni..

semutsengal said...

alah,

aku selalu joging, Tak cakap dengan orang pun.


AHAHHAHAHAHAHAHAH

syahirooAhmad said...

aku kan bakal motivator. HAhahahaHAhahah...

*konsep blog aku pun more kepada diet. Naik kan semangat diorang.. Nak seribu daya, tak nak sampai ke tua la obes..

nazirah said...

awak kite setuju dgn ayat

"untuk berubah kita perlukan sedikit pengorbanan.. rajinkan dan paksakan diri"

cuz itu yg cci tgh wat skrg gak..

tp cci pun jog dkt area setia alam je.. huhu chaiYOk2 same2 taw hehe ;)

asfira aminuddin said...

mesti fit la sampai 2 kali round tasik kt shah alam kan. :P

Fara E's said...

nak pnjam kasut bley tak , hehe

My Life's Journey said...

Hihi .. kalau fara nak pinjam kasut ..umi nak mintak air leh hihi ..ngeh ngeh ngeh


Umi tak suke senaman walaupun senaman tu baik untuk kesihatan ..nak kene ceramah umi ni oleh syahiroo hihi

dhiera said...

yeeh!! amalkan hidup sihat... chaiyok!

syiro, tetbe tgk gamba thn 2007/2008 zaman2 kamu chubby tu nampak comel la~

sUe UnniE;) said...

aku nak jog tapi aku idup kat kwsn pondok agama. tak sweet pulak kan..haha

syirah rasid said...

seronot seronot!

kangkung belacan best -.--

♥ p a a n i ♥ said...

haish.tak rajin nk jogging. acaner?

syakey said...

adakah demi berat badan ideal atau demi kesihatan niiii ? XD

Aien Not Alien said...

nak memulakan gaya hidup sihat perlukan tenaga paksaan diri kadang2....kannnn...


dah lama tak jogging..wuuuu...

caer sasuke said...

awan nano ade kat entri baru caer...caerfiz..ahaha

YOUsoF said...

Ada berani. Ada berani. Ada berani. ;D


Serius aku rindu habis nak jogging lama². Dulu masa duduk menyewa, selalu la, itu je pun riadah aku untuk hilangkan stress.. Berkesan wei..



Yup, amalkan hidup sihat, amalkan perbuatan yang bermanfaat. heheh




Kau sempat senyum dekat gadis tu? Ke kau pun cover macho? ;D

Ninie said...

ninie baru je gi ahad lepas jugak...petang. bukan jogging, gi beli kura2 hijau dua ekor...hihiks. sekian. Ninie slalu gi Akuarium tuh...tgk ikan2. __sekian__

ILA HonEyBuNNy said...

wah3.....sunguh2 sihat neh..heheheh

baiklah..susah nak berubah tapi nak jugak berubah...heheh

EZAN IDMA said...

jogging jom

myoliza said...

chaiyok!chaiyok!,..syahiroo...u can do it.

akak pun sama2 jugak,,,sdg mencabar diri sendiri ni...5kg to lose.huhu

myoliza said...

chaiyok!chaiyok!,..syahiroo...u can do it.

akak pun sama2 jugak,,,sdg mencabar diri sendiri ni...5kg to lose.huhu

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2