: : kawan² yg awesome : :

Saturday, October 22, 2011

"Wahai anakku, bersabar & usah mengalah"-umi










































           Bermulalah kisah...        














Berjoging




















































Never give up! by syahiroo ahmad™
 " Hilangkan Beban Kecapi Impian"
diari diet --->


Percubaan Ketiga dari  saya... :)
 Percubaan Pertama & Percubaan Kedua 


adeeeey.. bagi seorang beginner/noob sperti pokcik ni, bukan mudah membuat doodle menggunakan  photoshop cs5, lebih-lebih lagi pabila ilmu di dada masih berkurangan..  Terencat tangan dibuatnya~ Benci!  benci benci !!

Oleh yang demikian,pokcik mengambil pendekatan dan teknik yang mudah dengan hanya menggunakan paint yang sedia ada pada windows ini dan ternyata ianya........... tetap payah! juga mengambil masa yang agak lama.  -.-"  sama je!

Ha, tu yang  sampai 3 hari tak hapdet.. (alasanlalala...

Sekian


* satu lagi entri dikala bosan yang teramat sangat... nana nana nana.. ~

49 comments:

Ct Aja said...

maintain gak??? wakakakaakakkaaa, opss.jgn putus asa..wuhuuu..guna paint ke ni, lawa ar, xreti nak buat..hihihi

mohd sasuke said...

don't give up...if u believe u will achieve...ahaha

Anif Abdullah| AA said...

nice la kartun ni..hehe

~usaha tangga kejayaan :)

Eyda Dania said...

wow..pkck..pndai lukis r...cntik...hehehe...usaha r pkck oii..jgn ptus asa...t akn jdi cm aaron aziz 2...cye r..haha

Aien Not Alien said...

i like ikan pekasam...nyum..nyum...


hehehe...menarik!! biarlah guna apa pun, janji usaha nak buat doodle tu ada...suka.. ^_^"


usaha tangga jaya....kelak berjaya senyum pun bergaya...hihihi...

bobiedanbad said...

aku dah lama tak pi Kedah....
susah juga ye wat doodle tu?, sesukar wat dodol kot :)

syakey said...

hahaha. kasihan gila usaha habisss tapi maintain. tu maksudnya mmg dh xda harapan dh nak turun brt badan dh tu

Ezad Skytech said...

da buat macam2 still maintain..? hee...jangan pernah putus asa bro...

serius..smart kot doodle2 ni..kalau aq..mmg tak reti sgt la..HAHA~

Umie Artoqiemie said...

hahaa.. 3 hari ke kau buat natang ni? ..
sekarang berat kau berape?
*nanti aku krm slm kau kat lulu..

merahitujambu said...

wahaha..sapa kata terencat tgn..cantik jeee lukisan yang menunjukan kita paham isi cerita dia...sukaaaa..

lawak laa cite ni...

aimi said...

lawa babe kau buat.. :)

knpe mak tnye aku biler nk kawin?? mak sape yg tnaye ni??? :)

Ungu Violet said...

uwaa...menten...haha...chaiyok2..:)

Marliyana Mk said...

hahahahah..maintain ye bang??

:)

tak per.jgn putus asa !!!

jgn nanes2 ea..

syirah rasid said...

arghhh guna photoshop?
pandaiiii T____T

mieza said...

still maintain dgn berat yg sme???
xpe2.. usaha lagi ye kawan..
jgn putus asa...

aimie amalina said...

hahahahahhha
adoii
lawok gilosss
ayooo
okeh la wehhh
kite ase lukisan ni sume comeii


upss!


jangan give up ye
hihihi =]

aimie amalina said...

hahahahahhha
adoii
lawok gilosss
ayooo
okeh la wehhh
kite ase lukisan ni sume comeii


upss!


jangan give up ye
hihihi =]

CintaKhadijah said...

keh keh keh.. kemen lagik nak jdik mcm aaron aziz ck kan..

jgn putus asa okeh! go go! chaiyok2! ^^p

smart lah doodle neh. nak satu boleh? ^^,

cik violet said...

weyhhh bro..smart pe doodle tu..haha...


tp berat maintain ke? alahai..jom esok jogging same..ak tgu kat tasik....hahahaa

Farah Tuhar said...

haha . kelakau lah caton tuh .
fara pown asik je jogging nek basikal tahan lapa . tpi tetap je gemuk . haha

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Penat da na diet.. Asal diet, lps tu timbg tp x gak turun2.. Mule give up da ni.. Huhu

misspurple said...

xpe3,usaha lgi k..usaha tgga kjyaan la dear :)

ade2mama said...

style la jln cite ko kt ats ny eheh..leyh bt aku gelak heehh..tq bro,...

law aku aku ska gne illustatr jew..photoshop xminat hehe..da biase gne ai kn eheh

~SaL IjOu~ said...

omak ai..comel la doodle tu!~

ehe, jgn mengalah! cuba & cuba lagik~ ;p

~Nana 귀여운~ said...

ye saya, panggil nana ke syahir ?
hahaha <----perasan

never give up! chayok3!

dhiera said...

nak naik senang, nak turun.. huh. payah!! jangan putus asa...

tapi doodle tu tetap comel!

aiNa yaZiD said...

kah3..common bebeh~!! dont give up. (^^,) wei, comel dodol tu. buat kan satu untuk gue laa. =P=P

fierul said...

hahaha mema lawak .. papepon teruskan usaha sampai berjaya tau .. :)

Syahirah Suhaili said...

kihkih..berat sebena ke tu? eyy,xdela berat sgt pon kot.. kalau xdpt kurangkan berat,transform isi jd muscle je la..haha..ey,boleh ke?

yen(toka ziizokukuto) said...

caiyok caiyok bro,,aku pernah juga berdiet ni,,alhamdulillah berjaya ;) heee

Blueice Butterfly said...

~style lah entry..hehe
teruskn usaha anda..:p

MaYa MustWany said...

he2 nice entry & cartoon..
dulu mas pernah wat elak makan malam,pagi just sikit & tghari spinggan jew.sit up..

result: lost 4kg.

tapi dulu..

nurul said...

salam cantik la katun ni..
kreatifnya awak.. :)

anamizu said...

-ok diari diet ko nmpknye masih maintain..usaha lagi bro =P
-kartun ko buat semart ape! tlg buat utk aku nanti =P
-KEDAH?? aiseh sabtu td aku p sg petani mmber aku kawen.. ko ajak aku dating tp mase tu aku p sg petani =P






luv,
cik ana

hanaahmad said...

punya bakat. :)

aleen aiden said...

ah kau...xkental langsung!ujian sikit da menagis balik pokok.kah3!

Asyila Zainuddin said...

mule2 nampak tuff, last2 merengek nak umi ye.. hahaha..

Fara E's said...

ko menanges ke ? haha

fiezah91 said...

alala, bukan main tadi nampak kuat tetiba menangis lak. haha. jangan berputus apa. comel apa lukisan ni.ajar.hakhak :P

Saddila said...

bila tengok awak diet mcm tu sekali , berkobar2 saya nak diet .

awak bg semangat betul kat saya :)

MiMiEy :) said...

x pe xpe.
usaha lagi pakcik.
mana tau lepas ni timbang2 tengok 40kg.

miratun madihah said...

relax bro.
ps:canti doodle kau,meh lah lukis robot satu untuk aku yang comel ni,hehe

Nana Liyana said...

ehhh omeynyee doodle awk.. :D :D nk cubit pp skit boleh?? ahaha.

onie said...

ada part yang tertinggal kot masa nak up muscle tu?

Tasha said...

gaya hidup sihat!

chayok2..hehe

kamu blh la syirooooooooooooo :P

Ninie said...

Terbaik lah!!!!

Ninie said...

Syahiroo.....Ninie konvo x cukup satu bunga. Mana dr syahiroo??? Mana???? Cepat2...mana???

ILA HonEyBuNNy said...

hehheheh....senyum sorang2 baca entry neh...ekkekke

Shasha said...

like like !! haha .

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2