: : kawan² yg awesome : :

Sunday, October 30, 2011

tangan saya lenguh.. tolong saya...



" Women will never be as successful as men because they have no wives to advise them "


setuju?
Setuju?
Setuju?


Siapa yang setuju tu, mintak tolong leh tak?


tolong iron kan baju saya untuk seminggu.. 5hari mean 5 helai la ye.. boleh? 


Nak jadi calon-calon isteri yang baik tak? ha,angguk cepat..  :) 


rutin di malam isnin.. 

* warghhhh! malas gile nak gosok baju.. tulun tulun~

sekian...


47 comments:

Nia Ridzwan said...

lepas SPM dulu, ni lah rutin nia tetiap hari. gosok baju bapak. sobs~ nasib dah masuk kolej :P

Fara E's said...

tak setujuuuu , haha

c i k a n a said...

haha..pandai dia ek...bujang2 kan biasa la 2..teringat masa stdy dulu.. tp msa stdy iron bju ari jumaat malam.. kira ahad mlm 2 relax je la..hehe...selamat iron bju yer...jgn smpai tbakar lak..

Lea Isnawi said...

alalalala..meh2 nak tlg ironkan

hehe

CintaKhadijah said...

setuju! tp tanak tolong. haha..^^p

khairul akmal bin azman said...

setuju der!

Umie Artoqiemie said...

TAK SETUJU tapi dalam hati aku setuju.. sebab tanak tolong kau gosok baju, aku pun dah lemau nih.

si robot comel said...

Tak nak gosok,sebab asyik kena gosok baju abang je, kalau bagi upah boleh lah,hehe

Marliyana Mk said...

tak setuju! tanak..tanakk
:D
hheheh..syiro kene tag!

http://thereallifestoryof-marliyana.blogspot.com/2011/10/jom-kite-maintag-tag.html

cik violet said...

alamakkkkkkkkkkk...rindu nak iron baju kurung byk2..haha..


baju kemeja tak reti nak iron, gua chow dlu..bai ;p

cik pha said...

aku angguk ni weh hhehe

Ezad Skytech said...

huuhhh....aq nampak bantal je ni...haha~

fathiahRAIHANA said...

Hahaa ingtkan amenda la . suh iron baju rupanyaa . bg upah leh la ~

Eyda Dania said...

ak dlu time study....mls nk iron bju byk2...so..ak bgn pgi2..iron ary2....hahaha...=)

wei..jgn mls r...xelok tw...=)

BlueiceButterfly said...

~hahaha..silalah menggosok..:p

Ct Aja said...

errrrrrrrrrrrr separuh setuju separuh tak...hihiiiihihiiiii...anta dobi gosok!!!!!

Liyana Zahim said...

Boleh2.. Tiap sebulan bank in duit 5k utk lanje2... Tak tmsuk lg duit kete, umah tu tau? Pehtu nk peti ais beso ley bawak msuk seko badak sumbu pehtu ade cermin2 ley lihat2 dri sndri kt dpur time msk.. Hahahah!

Amna.Qadeeja said...

nak iron baju pun malas. ish iron sendrila !

hanaahmad said...

kawenlah cepat. nnt adalah yang sudi ironkan. haha

aimi said...

perghh aku tension gile bler bpk aku suro gsk kn bju kje dye...ag2 yg ssh nk gsk... nie bju kau?? ag aku tension ahahahahaahahah

noradzlina.kamdani said...

akk pun walau dh jd mak org still kdg2 rasa mls nk iron baju...

mgkn ko kene tuka iron yg lg canggih yg memudahkan idup ko mengiron baju...cnth iron dr amway..it comes with iron board that makes ironing so easy (just iron one side of the cloth atau trousers..e.g bahagian dpn baju...scra automatik bahagian blkg baju pun dh teriron...
bkn nk promote tau..akk pun xbli...but ade sorg ofismate nih..ari2 keje nye iron baju bini n ank2..so dia bli la...n he said it is wonderful...

if not bli magic iron board cover yg mcm magnetik tu (yg nih akk dh pkai almost 2 years...MMMG PUAS ATI..iron dpn baju jek..blkg dh siap iron...jimat tenaga...

umie naziera said...

sorry bro..gua pown dah muak gosok baju skolah tiap2 hari! :p

**::CIKNUURUL::** said...

huhuii,meh sni,.CN rajengg,.haha,.tapi disebabkan hari ni dh hari isnin kan,so semstinya semua baju dh digosok,.hehe,.

dulu CN gosok untuk seminggu terus,.xpon for two weeks,.senang!,.xde nak kecah2,.haha

Aien Not Alien said...

dari zaman sekolah sampai zaman kerja masih iron baju sendiri...


err....nak cari calon suami yang rajin iron baju sendiri...hahahaha...

asfira aminuddin said...

haha. pemalas! gosok sendiri laa. nanti dah ada bini, baru boleh suruh. kan? kan? hihi.

Ninie said...

X leh jd calon isteri Syahiroo sbb Ninie x suka iron baju... =) Nk cari laki yg suka iron baju la.... =) hahahaha....

syahirooAhmad said...

ala.. org pun rajin iron sendiri cuma mlm tadi agak ke'gedik'an sedikit. lalala.. :D

dhiera said...

lambat la..semalam dah iron baju untuk seminggu jugak~

Nur Aischa said...

hahah tak setuju la, sbb agak lemah sikit nak gosok baju kemeja mcm tu. biasa gosok simple2 atau baju kurung jea :D

aleen aiden said...

kau tu,nak jadi suami yg baik jangan buli bini!keh3 :P

Asyila Zainuddin said...

wahh, rajin gile la iron sekali banyak.. haha..

MiMiEy :) said...

TAK SETUJU

x dapat nak tolongnye.
mimi pun setiap ahad nak kena gosok baju sekolah(2), kain sekolah (2), tdg sekolah(2), baju2 adik lagi. hahaha.

myoliza said...

wah,..rajin nyer,..siap gosok utk stok 5 hari lg,..akak hari2 gosok...hehehe

p/s.sama jer kaler baju no 1,2,dan 4 tu,..pink n merah pun,..tone yg sama,..;D

littledolphin said...

Sila iron sendiri :P

aiNa yaZiD said...

hamboi....kemain lagi! hahahah
iron baju untuk stock seminggu. senang!! tu la rutin i sampai skrg. nak mintak tulun iron..? blh2... nant belanja i p paris heh. okay tak..? =P=P=P

Shaherah said...

kata 5 helai jek.. kat gambar smpai 6 helai tu.. tpu ea.. hahhaa..

DOMU-KON said...

Kamu nie...Syahiroo.. mummy tak ajar malas2 nie.. ni ikut perangai anak Mak Jenab dengan laki dia nO 4 la tu, Si Faiz.. sURUH cari bini...xnak..memilih..huh! takk kira..balik raya haji..mummy cri kamu calon..(bila mISZ dOMU MENGARUT)

MaYa MustWany said...

think positif- senaman tangan! hahaha..tulah cara mas motivate diri bila malas nak gosok baju,espclly kain yang agak leceh digosok.

ShErA said...

baru baju je tu... kalau masuk seluar lagi bertambah la.. hehe

aimie amalina said...

takmo!takmo!takmo!
baju sendiri
iron sendirikkk

hahahaha =p

cepat2 abis belajo
cepat2 keje
kwinnn! =]

Ungu Violet said...

sape laa pompuan yg bertuah tuh....ekekekek

ILA HonEyBuNNy said...

ahhahhah....gosok baju sndri..jangan malas..kang xdk org nak wat menantu...hehehe

Edy Fee said...

gosok...stock untuk smnggu kew.haha

nurul said...

haha gosok jgn xgosok. :)

Si Pengembara said...

yup... sangat setuju dengan statement tuh.. hehehehe..

YOUsoF said...

Hahaha, nasib baik aku kerja tak pakai baju kemeja.. ;D




Tangan aku pulak lenguh sebab effect terseliuh dulu..

anamizu said...

bagusnye ko even ko x bpe rajin tp ko iron gak..5 lai tros plak tu.. gud! =P






luv,
cik ana

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2