: : kawan² yg awesome : :

Monday, October 17, 2011

Jika rindu....

Jika rindu pi la berjumpa dengan doktor... 

apa?
apa?
apa?

Laa.. betul la apa yang orang cakap ni.. tak caya sudah...

Dipendekkan cerita, pagi tadi orang rasa macam tak sedap badan,  hampir sebulan lebih jugaklah orang terkena simpton penyakit ini... Doktor check then dia kata, benda ni normal bagi orang yang baru lepas putus cinta.. Doktor kasi MC.. sehari je.. kedekot betul!.. pastu dia bagi sedikit nasihat kat orang..

"Haish awak ni.. dah berbuih mulut saya menasihati awak..yang sudah tu sudah.. jangan terlalu sangat memikirkan perkara yang dah lepas, buka muka buku.. eh tak! buka buku baru.. delete semua kenangan-kenangan manis awak bersamanya, releks la, apa barang lelaki rindu-rindu ni.. (sambil menepuk-nepuk bahu orang, mungkin tanda "steady").  "eleew, cakap senang la" - dalam hati.

"ha, kat kaunter luar tu, doktor ada seorang pembantu perempuan yang masih single, kalau awak nak, doktor boleh tolong adjust kan untuk awak? mao? haa satu lagi.. banyakan berehat dan jangan lupa makan ubat, "

ait.. sakit rindu pun ada Obat?  pada awalnya, orang pun hampir tak percaya..

5minit berlalu dan orang dipanggil ke kaunter ubat..

"encik caer, ubat ni makan sebiji sehari sebelum tido dan sekiranya symptom rindu tu datang balik, habiskan kesemuanya. Dan kurangkan bersedih tu. Saya kan ada? lalala~... " - lalala?  ai... sempat perli nampak~

"...dan yang ini surat MC yg doktor kasi.. Semuanya Free.." bia betik???????

Ubat yang diberi....








Jangan kata korang pun ada sebotol kat umah.... tidakk!!




 " Ubat rindu... satu hari satu tablet".. bak kata gadis kaunter tu...


dalam ubat ada nota kecil, dari si dia suatu ketika dulu.. :) 




dan ini surat MC yang doktor tu kasi..


Dear Pesakitku Caer.... 






Sebiji demi sebiji telah ku telan..satu persatu kata  telah ku baca... hingga ke biji yang terakhir... Ouh~ barulah kini ku sedar sesedar-sedarnyaaaaaaaaaaaaaaaa..... :')


Gua teringin nak nyanyi lagu ni wehhhh...




Semuanya tinggal kenangan.. :)


Moral of the story  dari my geng yang baik hati " Ungu Violet "
 " ... yang penting take care...psstt perempuan suka org yg amik berat pasal dia taw..kompom dia sayang..:)" 


and from me...
" ada sesuatu yang saya belajar dari apa yang berlaku "


sekian,



*satu lagi entri merepek dikala bosan... lalala... 










*doctor pix search at google image n MC letter from  fb share..

62 comments:

Ain Zulaikha said...

entahhh belajar lah mencintai saya seadanya kah kah kah.... awat gi jumpa doktor, doktor kasi nurse cantik pun belum tentu boleh kasi ubat hati tu hehehe..

anamizu said...

ni mesti kes ko rindu kat awek farmasi tu kan?kan?kan? =P
kan dah rmai yg soh ko mulekan 1st step..ko tggu ape lagi?? kasi seraaaaaaaaaaaaaaaaaanng je la =P






luv,
cik ana

Tasha said...

susah kan,mesti ko mkn x knyg tido x lena,mandi basah tp tak rase :P

hehe...kawen la cpt!

misspurple said...

alolo..suka nsa bca entri nih,jlan crta yg keratif ^^ ermm,ambek lgi lha ubat 2 bila rindu tau !

Eyda Dania said...

klu ye pun rindu ak..jgn r smpai wt entri...t kite jmpe k..hahaha..dush!! prut syahir..

Ninie said...

hahahahahahaha....adakah ini entry lawak? seram? Sakit perot gelak...beli kat mana ubat tu??? Cute ar!!! Ninie nak gak!!!! Comel.... Oh ya, Ninie bkn menghilang...tp amat busy ngn kerja yg xpenah sudah...hohoho.

Ninie said...

Oh ya...kamu dah lama di tag di sini:

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/10/contest-daniel-adie-sispa.html

aiNa yaZiD said...

kahkahkah...terus sihat bila dpat ubat rindu.~!!=P

cik violet said...

kau rindu sape beb ? xrock la rindu2 an ni..haha

[sutera kasih] said...

pewitttt...hehe
aritu penah tenampak pil tu tp heran apesal ada smile, rupanyaaaaaaa...haha

suda2 la merindu tu..hee

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Nak ubat tu jugak la.. Jumpe kat klinik mane yea? Siapa name doktor tu? Nak jumpeeeee.... Hihihi.... ^_^

Eyda Dania said...

hehehe..klu ye pn..rindu eyda..jgn ckp r syahir oii..haha..

cik pha said...

ammboiii kemain lagi taw entry kau hahaha.

Myza Sam said...

haha , aloloh sian sakit rindu eh .

apa lagi , nurse kat klinik tu pun da on sahaja . la tak kan memilih Encik Caer oi . hihi

Blueice Butterfly said...

~kreatif betul memikir..hehe ^_^

Anonymous said...

:'(

I'm sorry~

nana.

hanaahmad said...

ini sangat manis! :)

Farhana al Hedrah said...

:)

aimi said...

bai gler sweet entry kau.. meleleh air mate aku bce entry ni..

tersedu2 aku bce MC kau 2...

T______________T


aku rindu dye...!!!!

yen(toka ziizokukuto) said...

eh,,bro,,dengar citer,,awek farmasi tu ada blog,,nak aku tolong,,,spy kan ke??heheheheh,,peluang keemasan ni

~SaL IjOu~ said...

we neva noe wut we've got 'till its gone~ =/

NuR 'aQiLaH said...

tak tau nak rindu sape.

sobsob T_T

Una Eus said...

seyeskah? dasat ar lau jumpe btol2 dpt cmni mmg best ;p

merahitujambu said...

betul sakit cinta nih!!=p

Asyila Zainuddin said...

tak reti woo telan ubat tu.. tapi, nape ubat tu tak bentuk love ke, bentuk bintang ke.. hakhak! kan lg sweet gitu..

Nia Ridzwan said...

Memori terbitkan kesedihan yang membunuh atau harapan untuk orang lain terus hidup? - contengan jalanan ^^

bobiedanbad said...

i like

Ungu Violet said...

eh ada namaku..hik..

rindu bayang eh..cool jer beb...huhu

Farah Tuhar said...

hahaha , abis ubat tu .

stellaizz said...

hehehehehe cool....

MiMiEy :) said...

hahahaha.
doktor mana yg bagi mc tu ?
trigin nak jumpa, nak mintak mc jgk.
hahaha

comelnye ubat tu. syg je nak makan kalau comel2 cm tu. hahaha

mieza said...

kat farmasi ade tak ubat tu ek.. haha
ingat nak beli gak 1 botol wat spare..
ne tau pape jadik di mase dpn kan..
at least da ade preparation.hehe

~Nana 귀여운~ said...

sebut pasai rindu nieh,

haku rindu ko genggg!!! oh tidakkk.. haha :D

Zul Fattah said...

aku x de awek.. aku nk bercinta.. tp xde org nk kat aku.. haha

ILA HonEyBuNNy said...

BAGUSNYA UBAT RINDU NEH.....like3....hehe...

rindu org eh..ahha...baru dapat online neh..bz katakan..hehe...tapi suka moral of the story tu....so true..hehe

Nur Aischa said...

hahah comel2 ouh ubat rindu tu.. terer lah pakcik syahiroo dlm bab-bab cintan skrg :D

aimie amalina said...

hayooooooooo
sedg dlm kerinduan yeeeee
gi cari kat PARMASI CINTA
mest ada obat
heeee

Lea Isnawi said...

ubat rindu kena jumpa org yg dirindu
kalo xmo jumpa, tgk gambo jela

hehehe


psttt rindu ex ker? hihih

syahirooAhmad said...

psttt rindu ex ker?"

hahhahahha.. dush2 sebiji kat lea~

Ct Aja said...

mane nak cari obaaatttt tuu...hhhuhuhu, obat buku lima jadi tak??? kikiki

Ezad Skytech said...

haha..da parah da sakit ko ni...hee..kena rawat ni..kalau tak melarat nanti...lagi susah...hee~

said...

banyakknye obatt!! nak satu..saya pon sakit cinta...opss!! ade ke sakit cintaa?? Hahahhahaa XD

kemsalam kat be'ah

dhiera said...

pergh... saya rasa perempuan yg buat macam tu memang betul-betul suka kan kamu~ romantik kot. eh

aleen aiden said...

ya..hanya masa yg boleh mengubati penyakit mcm nih.keh3

CintaKhadijah said...

entry kemen ye..
^^P

anitaare said...

moral of the story makanlah ubat sebelum parah..hehe

teha said...

waa ! lomantik laa

fierul said...

wahhh kalau ubat tu mema ada .. sy pon nak .. hehe .. buat ubat hati yang tgh darah .. ada ubat ?

ishiko said...

hahaa.. kalau bohsan memanglah merepek..

merepek itu cool okeh, ahahaa

Syahirah Suhaili said...

rindu kat sapa nie? gadis farmasi? kehkeh..wiiee..sweet nye dapat pil2 tu..mcm dlm crita korea mana ntah adiela pnah tengok ada pil2 nie jugak..lupa dah..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . ada ubat rendu . choki nak jugak bole . hahaha .

lagu tu best :)

Shaherah said...

knape sweet sgt ni.. alaaaaaaaa..

miszfazierra said...

tu lah time orang nak jual mahal . hahaha :D

Amoi MiyaSya said...

baik giler nak nasihatkan camtu :) hahha

MaYa MustWany said...

suka sangat word kertas tuh~minx izin mas save as that pic.thanks.

cik-bulan said...

so sweet..^^

miratun madihah said...

ayat comel,hehe

amier azrul alias said...

pergh.
untung lahh ade doctor cmni..
kihkih

Marliyana Mk said...

amboiiiii... tergelak jugak dibuatnya..

so creative & sweet pulak:)

hahahha..bia beno rindu jumpe doktor..mmg gileee ah kalau ade doktor yg layan.

:D

ade2mama said...

nr jiwang eheehe..nk jdy pakar cinta kew ehehe..aku nk syg org cmne..assignment aku ngh byk ny eheh

nurul said...

ubat dan surat MC tu sgt menarik :)

Nana Liyana said...

ecececettt dier rndu se2org lettew... sape tu?? bgtau laa sy :)

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2