: : kawan² yg awesome : :

Tuesday, September 6, 2011

ini ini ini adalah saya dan pet kesayangan...

Hai korang! selamat hari raya yang ke 7,8,9,10 ....... masih lagi mood raya kan..

Hmm....Oklah, mari kita kurangkan dari berkata-kata dan perbanyakkan gambar-gambar supaya korang tak merasa kebosanan bak menunggu girlfriend yang lambat bersiap untuk keluar datingkan.....(orang pompuan mmg camtu -.-')

Tapi sebelum tu, aku nak bagi sepatah dua kata sebelum korang scroll kebawah ni. Orang kata, tak kenal maka tak cintakan? jadi terlebih dahulu, aku nak perkenalkan kat korang binatang kesayangan aku yang dah lama aku pelihara/bela ni. 

Dulu masa aku jumpa binatang ni, kecil je, sebesar tapak tangan. Terseret-seret dia kat rumput tepi jalan tu, sian pulak aku tengok, mungkin ditinggalkan omaknya. Atas rasa simpati, aku nekad mengambil dia sebagai bintang peliharaan aku. Sehingga kini umur dia dah mencapai 2 tahun.  Dah pandai berjalan pun..

Apa yang membuatkan aku rasa teruja nak membela minatang ni, dia nih special sikit, dari sejak aku bela, mata dia tak pernah berkelip. Ada gak aku wat-wat sergah (HarghH! ) or tiup biji mata dia, tapi still terbuka je..siyes..

Oh ya, lupa aku nak bagitahu nama dia.. nickname dia Be'ah.  Untuk makluman korang, ini bukan makcik Beah belakang umah korang tu ey.... no no no~  yang tu manusia!

Ok lah,  aku tinggalkan Be'ah dengan korang ye... tolong tengok-tengokkan, kalau terbang,  siaplah korang!

Mempersembahkan....


 
taraaaa....................




Inilah Be'ah saya!  kan tadi saya cakap, Be'ah saya tak macam makcik beah korang tu..


mencari sesuatu yang tercicir......
1,2,3  iyahhhhhhhhh........



waaa.. riang ria raya.... ^^


bila terbang, inilah makanan kegemaran beliau :  mee hun 
(mee hun itu sgt panjang kan  -.-" )


"Risau sangat,dah petang-petang gini.. mana la Be'ah pegi, cari awek la tu..."
menurun tuannya

dan ini adalah...



my fruit son! bukan.. niece! ~ 
 sesekali menjadikan anak buahku ini sebagai orang suruhan.. :D 
uncle sayang kau Aisy!

saya perlukan hiburan
 sekian




36 comments:

said...

hahaha, pandai betoll awok ni merepett..comeiinye be'ahh...alaaa kuchii kuchiiiiii.... haha

aimi adilah said...

ahahahah... sngaje nk wt aku tersnyum sowg2 lh ni :P

Umie Artoqiemie said...

mencarut keboringan ler ni??

*kopiko satu balang.. bak sini???? cepattt post kat aku..

Amna.Qadeeja said...

erk oke kau kelakar gila. kbai.

Tasha said...

syok btl, lama x men ni...

p/s : jemput dtg kluang :)

aiNa yaZiD said...

hahaha..hadoi, ku igtkan ape la tdi. be'ah rupanya. napa tak peah terus~! =p. cumel la fruit sons kamu. hehehe. kasi flying kiss skit kat die okay. (^^,)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki tak reti nak maen layang2 .

comel je fruit son kamu tu ye . hehe

:)

merahitujambu said...

come jee pet awok..buat sendiri ke??=p

Asyila Zainuddin said...

haha.. ingatkan kucing ke ape tadi.. adoi..

wan azie said...

haaiiissh....suspen saja....

myoliza said...

cantik gbr!

budakijaupendek said...

agak2 bila tarikh nk kebumi binatang kamu tu ?
hahaha

syahirooAhmad said...

hahahahhahaha.. siap nak kebumikan lagi... marah betul korang ni.. hahAHhAHhaHaha.. ^^~

Miss A said...

ouhkeyyy mmg klaka habis okay!comel je beah tuh! hahahahahahha

ShErA said...

hahaha... ingatkan pet betul tadi... rupanya layang - layang ye... nice...

Craziest Photo Collection said...

Nice and beautiful blog good presentation and color combination..please visit back..If you like my blog please link exchange with me. I have a collection of photos and suggest me some new templates

simanis said...

Adeii...ingatkan ape tadi...mata tak berkelip2...saspen je...

salam kenal pakcik yer...

♥♥ arabella ♥♥ said...

hehe..tak sume pmpn lmbt siap oke =.=

hana sudradjat said...

BE'AH tu binatang yang sangat luar biasa :P HAHA

Dulu saya pernah juga main kawan be'ah tu.masa kecik2 dulu.dan saya setiap kali dia dah naik,mesti saya turunkan balik.sebab takut ada aeroplane crash nanti.hahahahaha.orang yang duk tolong saya naikkan tu frust je .LOL

mihun itu ternyata sangat panjang. :o haha

faRHa@miSS Vio said...

suspen jea ..ingt ape la td ...hahaha... hbat la k0 punye pet ... mcm w0nder pet dah ... ^_^

difficult easy. said...

rindunyeee nak main layang layang! nak be'ah! :D

muhamad hanif said...

weewiitt,

kemsalam beah kau. rupa dia mcm peah aku lah.

misspurple said...

HAHAHAH mcam2 la awk nih !! haha,mmg ptot awk sergah x jdi apa kat natang 2..adoii..dush3 !

aiman fanboy k-pop said...

amboooiiii...;pet awak yg melayang2 kat udara ni makan apa?makan angin ya?mati2 ingat binatang betul2 td...what a funny suspent story..heehee..^^

rina mazlan said...

Ganas la layang2 tuhh..

rina mazlan said...

Ganas la layang2 tuhh..

dhiera said...

cis...ingat kan kucing ke apa.. tipah tertipu mak~

Ninie said...

naik tinggi!!! hebatnya! x tersangkut pokok ke?

Ninie said...

Dark Vader Doodle anda dh siap....amik kat sini:

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/dark-vader-for-syahiroo.html

anamizu said...

wahhhh pnjg gile bihun beah mkn! kih3

ILA HonEyBuNNy said...

wahhahah..pinjam layang2 tu kejap..hehehhe

amna said...

huhu.. cantik gambar2 atas tu. lyg2 pun comei ^^

Sarah Mohd Saleh said...

jum lahhh main dgn pet masing2..saya punye helang..tgk spe yg terar...hihi

aiEz said...

lawa okeh layang2 tu,teringat zmn kanak2 ribena dulu,hehe..;P

ade2mama said...

besar btol layang2 dye..aku xnah naek kn layang2 xreti hhaah

aimie amalina said...

hahhahaha
adik beradik britney speoh la ni
hehehehe
comeinye beah

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2