: : kawan² yg awesome : :

Friday, September 30, 2011

gedik sungguh kau ni :P

Assalammualaikum semua...

Kringgggggggg~~ loceng berbunyi <-- ini opis ke sekolah?

ngam-ngam kul 5.00ptg, gua  terus menuju ke mesin punch card... cucuk ibu jari disitu.. tettttt! YehOooo...then bergegas ke kedai bisnes... Alhamdulillah, peniaga kecil-kecilan kami smakin stabil, pi sana just tolong member apa yang patut. 

Ha, sambil lepak, ngap Pisang Goreng sebiji dua  bersama air tembikai, pehhh... nampak awek lalu mata mula menjuling~ fuyoOOOOoo..... nak swiit tapi tak berani. dalam hati sudah.. :)

Tutup gerai terus balik ke rumah... ngah syok dok tanggal stokin depan pintu, tetiba gua terpandang sesuatu di atas meja ini.. 

apakah ini???




surat permohonan ke IPTA ke? Bukan kot...


Oooh.. Surat jemputan kawin... 

ait, awat ada nama aku lak? siapalah yang kasi ni? jarang sekali gua terima kad jemputan kahwin yang berpos-setem ni.  Selalunya melalui facebook je kan? I'm attending ,maybe, no... 

wahh ini dari geng budak nakal Asrama High School dulu. Dah nak kawin kau ye... Tahniah geng... Baiklah .. InsyaAllah, kalau free, gua pasti hadir....

tapi yang ni, aku tak berapa nak pasti...


syahir dan pasangan? 
Bukan ke selalunye syahir dan keluarga? 


wala...mana nak cari.. takkan nak pi sorang-sorang kot? tak best la tiada penyeri.. nanti siapa nak temankan saya makan? pls pls pleasee.. ada siapa yang sudi menjadi pasangan saya .. hahahha .. 

(syahiroo yang mula mengedik!  Kenapa perlu perempuan? lelaki tak leh ke? tak semestinya pasangan tu merujuk kepada ehem2.. member laki PON boleh pe! )

syahiroo  : Tak NAk! nak perempuan gak! hahahha. :)


sekian, 

* entri dikala bosan~








54 comments:

budakijaupendek said...

kahkah!
wewit.. tak nak ajak ai ke bang...
haha

kizmyself said...

nasib aku lelaki..kalau tak leh ajak..

Nia Ridzwan said...

kucing ke burung ke pon pasangan gak :P

Lea Isnawi said...

meh nak teman meh

hehe

Asyila Zainuddin said...

sbb die dh nk kawen die assume kwn2 die pun ade pasangan la kn.. ngeee..

ade2mama said...

amboi!
nk ppuan jew..
first2 berlakon jdy pasangan..
mne taw rezeki jatuh hati
ahahaahha

Eyda Dania said...

heheheh....2 r..ak jauh..klu x..leh teman..mkn free 2...hehehe..

~Nana 귀여운~ said...

syahir, ko nak pempuan yg nampak dimuka saje ade kot..'nyah2' kat luar kan belambak...awwwwww....hahahahha..
gurau beb :P

Cik Mimie said...

amboiii.. nak g ngn pompuan je..
gi ngan lelaki sudah laaa..
haha

syirah rasid said...

kah kah kah! pe kate buat kontes, sape menang boleh g kenduri sesama. ;p

cheqwa said...

beslaaah kawan dah nak kawen! weh,aku sanggup jadi pasangan kau!sebab nak makan je aku on jee....kekekekeke

aimi said...

nk teman kn..... blh x??

aku bab2 mkn mmg laju :P

Shaherah said...

shera ade.. meh shera teman.. kat mne lokasi nyerr?? haha..

Myza Sam said...

boleh tahan gedik juga ini :P

lau macam tu nak gedik juga la , nak teman bole ? HAHA

said...

meh aku temann kau. ko bawak laa gambar aku. haha

;P

Umie Artoqiemie said...

rojer jeh aku ni haa.. free sangat haha.

~SaL IjOu~ said...

kite penah g kenduri kawen ramai2 ikut kwn, n lam ramai2 tu kite sorang je xde pasangan..adeyh~ (--")

bella luna said...

first time jumpa kad yang tulis nama and pasangan, gile style,.bwk la aku, pasti tak menolak,hehe

Tasha said...

ecece,

all the best ^^

merahitujambu said...

org lain dh kawin awok bila nk kawin??=p

tinta hatiku said...

Ni ler first time akak jumpa kad jmputn kawin yg tulis macm tu...

Tapi kan, org kacak macm Syahir ni, rasanya tak susah mana pon nak ajak mana2 aweks tuk jadi PASANGAN masa pegi knduri tu nanti....

^_____^

Fara E's said...

aiyokkk , haha

aiNa yaZiD said...

kahkahkah..memang gedik~! tu bunyi cm perli. bila mau kawen..>? hihihi..

Novelgurl said...

haha.,.angkut je la ap y ad ;P

sUe UnniE;) said...

aah. gedik la ko.. nak hajak aku la tu.. HAHA~

kucin'_brutal said...

aloloh..cian nyer..
meh kucinbrutal teman kan..kui3x...;)

cik violet said...

meh aku teman kau..muahahaha..dpt gak ak mkn preeee ;p

Nur Saina (AntooUngu) said...

ehem2. oo kau rindu ak yer syahiroo..haha bwk aku jela cm tu. kah2.

ekabukanmakcikkau. said...

hakhakhak gedik lah kau ni. pe kata kau ajak saripah aini dia tgh free tu hahhaa

Ct Aja said...

hahhaha, gedik ye........ mcm mane ciri2 nye meh nak tlg cari..kikiki

Nur Aischa said...

hahaha siap dgn pasangan lagi. slalunya dgn keluarga kan :D ha nanti carik lah pasangan cpt2 ya..

MIMIE AIZA said...

pasangan lagi. ahahaa.. kene upah awek la..

p/s : saya belajar uitm arau :)

misspurple said...

HAHAH nmpak sngt awk perlukan psgan..HAHAH its soke,i'm here ^^ *ttbe je*

anitaare said...

ciannya dia..nape tak ajak aje awek yg lalu kat gerai tuu

yayalicious said...

nak itot..nak itot..hahahahkkk (mgedik gak ni! ) ^o^

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

dengan pasangan tu . hahaha

:)

Ninie said...

ajak la mak...pompuan gak....kihkihkih. Pakai baju sedondon bila menang contest ninie ek! kihkih

"Contest: Di Mana Ninie?"

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

myoliza said...

alaaa,..kesian adik akak nii,..meh akak temankan.;D

ILA HonEyBuNNy said...

hahhaha...gediksss noh...

jangan lupa bawa pasangan tau..ngeh3

anamizu said...

wehh ko bawak je member LELAKI..
pastu ko bekepit je..
konfem ko dpt layanan VIP nokss ;)








cik ana.

ade2mama said...

amboi ckpa ku tgk karipap cinta konon..
heeheh
yg ko nk crik pasangn ppuan tuh???
lalalalalalal

heheh

biase la dlm aty ade tmn heeheh

CintaKhadijah said...

meh ck teman meh. haha..;p

Amna.Qadeeja said...

aku tak suke teman org pegi kenduri wakaka

Syahirah Suhaili said...

hahaha..ingatkan siapa la yang menggedik..haha..dah tu,cepat2 la cari pasangan.. :D

Run Away said...

so gedixxxxx...kahkah...Jom Sy teman ko beb..wahahahhaha..;d

Lynda Arof said...

nak bunge aje eahhhh... hamboih! :D

asfira aminuddin said...

hahaha. baru first tyme aku tau yg ada jugak org ajak dgn pasangan kan. ala, kau ajak je kawan-kawan perempuan kau yg single. hihi.

miszfazierra said...

wahhh ngadenye dea . bwk lah faz :p

i am S!L4H.. said...

ajak je adik jiran sebelah tu.

Hunnym Syot 美智子 said...

hehe.. cian dye !!

http://irsyanim.blogspot.com/2011/10/hangout-with-mr-right.html

dhiera said...

cepat2 lah cari bakal bini~ ada la peneman nanti!

Elie Lily said...

hahahha..gedik gilak kot! haha

noradzlina.kamdani said...

dia bajet awk dh kawin la dik.. xpun dh de teman tp mesra he he he

aimie amalina said...

kekeke
mang gedik
dah ade pasangan dh ke? =p

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2