: : kawan² yg awesome : :

Tuesday, August 9, 2011

Masih ada lagi tak yg single kat Malaysia ni?

tak paham betul la!  (pehal lak ni.. tetibe nak marah, )
saje jep..

"cik adik... erk..." terkedu.
Aku cuma tak paham kenapa sekarang ni susah sgt nak jumpa anak-anak gadis  yg masih single. korang ade perasan tak? ke aku sorg je yg perasan?  haa..korang jgn salah falam plak. Aku bukan kaki pengusha gadis oke.  Yg aku maksudkan menda ni dah menjadi suatu kemestian or trend budak/remaja/muda-mudi zaman skg ni. Naik tingkatan 3 wajib ada boipren.. Gitu ey? Majoriti.

Tinjauan secara rawak di alam maya.
Aku jarang tanya direct " dah berpunya?" selalunye soalan tu aku cover skit. Lebih kurang macam ni.

Bf org mana? (tetibe je)
- dgn pantas menjawab " org kedah, johor, kelate, sarawak.. cheras, ampang..bla bla bla.. " pastu aku tanya lagi...

Dah berapa lama?
- "hampir 2tahun /dah nak masuk sebulan / baru malam tadi..."  *contoh je...

Ok. Aku tak kata zaman tok kaduk dulu  tak de, cuma ianya tak la sekencang sekarang. Bagi aku, kemajuan dan kepesatan teknologi yang ada sekarang ini menjadi faktor utama bagaimana mudahnya mendapat cinta express sebegini.

Waktu DULU kalau nak cari awek bukan men susah lagi. Ada beberapa cara antara yg paling  fames kenyit-kenyit mata, lantik org tengh untuk sampaikan salam, dan yg gentleman, terus bagitahu..  Sekarang, hmmm... ngurat menggunakan tetikus dan keyboard je! huhu..

DULU  kalau nak begayut  kena cari public phone, stanby duit syiling byk-byk. Sekarang ni, siap boleh baring sambil pejam mata, golek-golek atas katil, celik mata je tahu-tahu dah kat depan peti ais.


DULU rindu berkirim surat, siap letak bedak safi lagi.. "kehadapan dinda/kanda yg jauh.. " jauh la sgtttt... Skg, on pc dah boleh Webcam.

DULU port dating tak banyak, sekarang ni shoping mall besepah-sepah. Boipren lak masing-masing dah berkereta.  cakap je kat mane... ON...

DULU parent bukan main garang lagi. Nak pi sidai baju pun abah dah tanya " haa. nak ke mana tu.. " 
Sekarang ni dah open minded maa..  Lantakla ko la nak pi mane pun... Yang penting pandai jaga diri.

dan banyak lagi..............................

Aku? ngurat gadis? Mak ai~ .. mau terketar-ketar lutut aku nanti.. nervous!...  Tak mungkin!... tak pasal-pasal kene reject.. malu syiotttt~ 

ade ke bloggers yg masih single? ngengengenge....
*picture search dari abe google..

16 comments:

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

betoi betoi

dulu punye cara dengan sekarang punya cara bercinta sume dah laen .

:)

cunndaa said...

zaman dah berubah...
bila kenang zaman dulu2, rasa kelakar la pulak..hehehee...

btw, nnt bro buat komen pop up ye, nnt lebih senang untuk blogger lain dtg komen..

CikMiMiey said...

ade !!! ni ler org nye... kikiki ~ siyes tak tipooo wooo ;p

miszfazierra said...

btol2 , skrg mmg susah nak cri yg single . baru setahun jagung dah ade boiprenn . haha . org ni pun single jgak :D

A retarded kitty said...

jangan risau

nanti aku carikan

syahirooAhmad said...

Ha? macam tak caye je..rupanye ade yg masih single... tidakkkkkkk~~

Nini Hartini said...

nak cari yg single ada je sbnrnya..cuma yg merisaukan, byk yg single ttp dah x ada dara. tu masalah betul.

xde dara mcm perkara remeh je skrg nie..

syahirooAhmad said...

ada mmg ada.. tapi susah nak cari yg betul-betul single...xmo jadi spare part~ kalau ade tolong la rekemen kan..hahahhaa..gurau jep~

Nini Hartini said...

adik akak nak??? tp tunggu 7-8 tahun lagi lh sebab dia lom abis sekolah. hehehe

syahirooAhmad said...

lalalala.. apesal tak 20tahun je.. time tu saya dah kategori bujang lapok...kerepoj.. aiyak.. tak sanggup~

Asyila Zainuddin said...

aku single.. kekekeke..

syahirooAhmad said...

haha.. wahh ramai rupanye.. so gua pun nak join group korang.. group single sedunia..

misspurple said...

aip3 !! i'm single meyhh !! eih,tak3 !! nsa jnda..hahaha apa la..tpi kn stndrt skunk,adik nsa djah 2 tu da ad boipren..ciss !! tp kalo nsa ad boipren,abah bising :(

Tasha said...

org laki mmg suke kias2 nak tau org perempuan dah bpunye ke belom...

'abg org mana'

'eh,nanti abg tak mrh ke'

rase nak hempuk je...haha

MiMiEy :) said...

hahaha,
sy salah sorang blogger itu,
sbnrnya sy takut nak kapel
x taw kenapa. hahaha

minat lee min ho je dgn woo young je. HOHOHO

Syahirah Suhaili said...

haha..nak korek entry encik syahiroo yang lama2..haha

yeke xbyk yg single lagi? kehkeh..u xtanya diorang,mna nak tau..yang u tanya semua lawa2 je kot..haha..kan? :P

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2