: : kawan² yg awesome : :

Saturday, December 31, 2011

dah tak de orang lain ke?

One step closer...
Tahun Baru  azam pun kena baru gak beb... 


Hari ni hari terakhir ditahun 2011, aku dah siap-siap pasang azam. Dah lama sangat OFF ni.. Start 01 Januari 2012 ni, aku nak kuatkan lagi usaha untuk......berdiet..  sungguh-sungguh, tiada lagi cheat day, tiada lagi kudapan, tiada lagi kunyah-kunyah depan tv... tiada lagi junk food... Makan ikut waktu... 


Pasti korang tertanya-tanya, mengapa aku beria-ria sangat ni ?


" syahir, nanti bulan 3 boleh tak jadi ................. aku?"


"erkkkk........ mengapa aku? dah tak de orang lain ke? , aku dah la gemuk beb.... cari la yang tinggi n macho beb... baru kena.....


" gemuk? mana ade.. Ok je aku tgok..... "


" erkk, kau bia betul Lim, segan wehhh, ramai org tengok nanti..."


" ala, boleh lah, nanti time kau  kawin, aku lak jadi ............ kau , deal? "


Mak ai.. soalan trap weh...... hahha. Oklah.. aku sahut cabaran kau tu Lim.. tapi kalau kau dapat peganti aku, lagi cun...


Pengapit....


Aku cuba bayangkan waktu di atas pelamin nanti dok kipas pengantin sambil mengontrol secebis senyuman kerang... tak pun,bila album gambar dah siap, uwaa. mimpi ngeri loo... No no no~ untuk dapatkan konfiden, apa harus kita wat kawan-kawan?

Ya tepat sekali, Kuruskan Badan!
"Hilangkan beban kecapi Impian"
    
" umi... segan.... bagaimana harus aku hadapi nanti..... T.T "


* ceh... pengapit je kot... dia punye risau bagai...
 wehh, pengapit pengantin belah perempuan cun woooOOOo, kau tak nak? 


Nak!!!


-sekian-
geng... akan ku cuba kembali aktif seperti dulu.. 



Friday, December 23, 2011

busy shooting..

Der.. kau tengok der.. boleh dikatakan seminggu sekali gua hapdet kan? kenapa?


Berbalik kepada tajuk entri.. "gua busy shooting..." bukan menembak der..berlakon.
Semalam selesai segala promosi Ombak Rindu. Watak hariz tu betul-betul mencabar kredibiliti gua sebagai pelakon sambilan... hmm.... lupakan!  so kali ni gua cukup teruja kerana untuk pertama kalinya gua mendapat watak budak-budak untuk iklan pendek ni..  T.T


korang layankan je la ey... Zaas.....





Cute tak saya?
suka? 
kalau suka, komen la entri ni.. ngegehhh~ :P
Jangan kata korang dah tengok! sila pura-pura untuk sedapkan hatiku... 

satu lagi entri dikala bosan..
sekian




kredit to kak myoliza gua tu...

Sunday, December 18, 2011

Operasi .....

- ya! operasi mencari makwe diteruskan lagi.... kali ni di Hot Import Night (HIN) Stadium Melawati, Shah Alam.. Hup hup Horeyy!..... Hup hup Makwe!

- Oit syiroo..hang ingat, cari makwe tu SENANG?  macam cari sayur kat pasar? tempeleng kang...



ada cam iras Aaron aziz  sikit-sikit tak?  :P



 duit nuffnang korang banyak kan? x kira! 
birthday saya akan datang tolong hadiahkan saya kete ni..
pandai2 korang la ey.. saya tahu ada!





Harus ke posing sebegitu?


Maaf la.. picture model seksi yang nampak longkang...... gua dah delete! 

bak kata cik Adiela Syahirah "maksiat mata tu.." 
waa sebelum tu bukan main eksitet duk snap2 pic model tu..zzzZZzzzz..  


wahai cik adiela, saya dah delete kesemuanya..


-sekian-

Monday, December 12, 2011

mula berubah...

Yehaa....
Ni yang untungnya jadi orang Selangor.. Cuti gantian sempena Sultan of Selangor's Birthday.Jadi, orang dah senaraikan beberapa aktiviti yang terlintas di kepala otak ni...
  • Bowling
  • lepak mamak- meeting aktiviti tahunan BBQ
  • Putrajaya lepak kuaters/umah member... (cadang nak tido sana)
  • Jenjalan
  • men ice skating 
  • tengok Ombak rindu.. hek~!
  • window shopping - shah alam/sunway
  • swit swit anak dara orang

senarai bagai... yang menjadinya 2 je.. hahaha... aktiviti sebegini perlukan ramai teman dan PENEMAN... eceh~  dan dan je... ngegeh la syahiroo ni. (dalam bahasa Sarawak ngegeh ni = mengade, ngada-ngada, gedik) nyempat wat kelas bahasa....

Ho...last-last lepak umah layan anak buah lagi syiok!~



Lenny Nur Qasyrina
5.00 petang - teman dak kecik ni main sepak sepak bola... 
  
"Qasyrina come.. shoot the ball please...."
" no no... kick like that dear....dushh.." 
"carefull...."
 eceh... dengan budak kecik brani la kau nak speak² english kan...

Lain disuruh lain yang dia wat... photogenic letuwwww..



* awat jari jemari gua dah semakin malas nak hapdet ni? boleh korang perjelaskan?

- sekian -

Thursday, December 8, 2011

Awan Nano 3

Assalammualaikum..
 Hohoho.. hampir seminggu lebih tak hapdet kan. rindu saya? kompem....  haha :P

Pembikinan Awan nano kali ni agak rumit sedikit memandangkan gua ni alah kepada situasi yang berhayun/bergelora. Symptom yang sering berlaku apabila gua menaiki kapal laut/bot/feri, turun or manaiki bukit (genting), membaca didalam kenderaan 

DAN menaiki kapal terbang.. Waaa Pening  ~.~"

Habis semua jadi spoil. Nasib la siapa yang dapat gua nanti, kompem honeymoon dekat-dekat je.. rugi-rugi.. x dapat la merasa panjat  "Eiffel Tower".. ish ish ish... 
(gila perasan

biar gambar yang bercerita..


cam biasa.. awan nano negeri KEDAH..




kursus santai gitu.. langkawi mmg lokasi yg strategik ! kursus + shoping!
dalam kelas tak leh focus! otak dah set "mangkuk casserole Pyrex dan cokelat kisses"  waaaa....  


cokelat cokelat gak.. diet tetap control beb! sikit-sikit sudah... eceh.. 
padahal melantak udang tak hengat dunia...


Sebelum balik.. snap-snap pe yg patot..


Ohsem Island..
Siapa la orang pertama yang jumpa pulau ni ey?

Geng bas sekolah... versi atas air.

waahh ... jeles.. bot mereka sangat laju...

rugi coz terlepas peluang follow member pi Pameran LIMA 2011.. 
uwaaaaaaaaaaaa :(


sekian 
Mood: Kembali aktif berblogging!

Sunday, November 27, 2011

Awan Nano 2

Selamat pagi semua... :)


Pagi hujung minggu ni cam biasa, aktiviti memecah lemak... so tadi timbang 67.5 kg, hope lepas ni turun lagi. YeHoOO..... 



Awan nano yang setia menemani pagi saya...


Kayuh laju laju, sampai pohon sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cinta.. ecehh..



Kampung yang dikelilingi bandar.
(Shah Alam, Setia Alam, Puncak Alam, Alam Perdana, Puncak Perdana,  Alam Budiman)
awat semua nama nak AlamApa pun still natural...

sebelum balik, singgah cari breakfast sat..



nak jugak snap pix tunjuk langit.. hahha.. 



" Hilangkan beban kecapi Impian "
- sekian -
========================================================
* awak, awak dan awak semua , 
cuti weekend ni banyak aktiviti yang perlu dilakukan, masa mengadap pc ni pun agak terhad.
nanti da free gua singgah blog korang ey.. terpaksa slow-slow  :)
 ========================================================



Thursday, November 24, 2011

Terima kasih semua..

Assalammualaikum.

Yo yo Wasup!  everday i'm shuffling....

Waa, im back! im tired... im tired...

seminggu lebih saya berada di Kota Gelora Bong Karno, Indonesia bagi misi mengekalkan pingat emas negara bagi acara Mengurat cewek-cewek yang ganteng disana.. sungguh mengecewakan, sorang pun tak dapat.. -.-"       
- alasan lambat update  

Ha, entri kali ni saya nak share ngan korang, insan-insan yang super duper ohsem yang telah menge"tag saya dalam entri-entri mereka...  Ops~ sebelum tu...  untuk full entri klik pada setiap perkataan »» Entri «« 


mereka adalah...



pakar flash player.... gua minat tul blog dia ni..
»»  Entri  ««



umie, budak sarawak yang.......gila-gila
»»  Entri  ««



cik adiela yang.. ehem-ehem.. 
»»  Entri  ««




Soal diet, tanya la pada yang pakar...kak myoliza
»»  Entri  ««



Doodle dihujung jari...
»»  Entri  ««
tag tag soalan...
Marliyana MK »»  Entri  
Aimi »»  Entri  
Mieza »» Entri 
Nanasuicide »» Entri
Aina »» Entri
Nisa 

Halamakkkk, ada ramai lagi.. tapi orang tak ingat...siyes! tolong ingatkan, kalau ada orang tambah lagi...

dan tak lupa juga  kepada kengkawan blogger yang lain samada menyokong, mengomen dan menjadi followers blog saya  ini dari awal hingga kini... tanpa korang siapa la syahiroo.blogspot.com ini.. :)


thank yu so muchhh friends..

sekian...
blogwalking time!

Sunday, November 20, 2011

agak-agak berapa hengget ey?

Seawal tadika lagi kita telah diserapkan kedalam minda  masing-masing oleh kedua orang tua kita supaya memasang impian dan cita-cita tentang apa kita inginkan. Kita sendiri membinanya dengan penuh harapan supaya ianya tercapai.. namun ada juga yang sering bertukar-tukar impian dan cita-cita kerana dipengaruhi oleh persekitaran.

Untuk mencari impian, apa yang kita perlukan hanyalah membayangkan apa yang akan berlaku pada kita suatu ketika nanti pastinya indah-indah berlaka. Terdapat beberapa faktor antaranya minat dan gaji yang diterima.

Aku? 

Of course Pilot, kenapa? nampak macam best je, aku teringin sangat nak mengelilingi dunia, Hmm... harapan~~ dalam kelas pun tidur, ha, yang ni boleh dikategorikan sebagai angan-angan dan bukannya impian kerana impian  itu harus bersandarkan kepada usaha dan perancangan, ye dok? 

Tidak mustahil bermula dengan hayalan bertukar menjadi realiti. Begitu juga harapan untuk memiliki sesuatu yang kita inginkan.. 

Ok cukup, enti kali ni bunyi cam serius je kan.  Sesekali apasalahnya.. so teruskan keseriusan anda itu...


so aku dah tak mo pasang cita-cita lagi, just nak pasang impian.. Sekarang ni, impian aku ingin memiliki seekor KUDA..  lalala.. sebab...




Stylo
Kalau nak ngurat taylor swift kena la ada kuda, 
baru Romantik.. Love Story gitu..

Bukan ke sifat sesetengah manusia ni, suka 
mencuri perhatian orang lain? 


" raksasa  apa ni ? "
dak kecik kan suka tengok benda pelik-pelik

Tidak perlu risau akan kenaikan harga petrol.
Just kasi kuda tu makan rumput kat taman permainan dan air lak, guna air parit suda.. lalala..


Blum ada lagi kadar tol bagi seekor KUDA

dan yang terakhir....
 membantu or menumpangkan makwe-makwe yang berada dalam kesusahan.
lalala......
empat-empat gua boncengkan.. kesian kuda gua..

 
Rasa cam nak beli seekor, siyes ni...
agak-agak seekor berapa ringgit ey?
- kbai -



pix semua search at google.. 

Thursday, November 17, 2011

Mari kenali bob sepan...

Teman yakin, rata-rata dari kome semua meminati siri kartun spongebob bukan? Teman suko bebeno kartun ni.. faberet kata ko... bagi teman, lawok dia mmg diluar jangkaan. Setiap watak, sorang-sorang perangai cam haraaaamm...


atenyee..


udoh- udoh..
moh le teman kenalkan sama miker semua geng-geng spongebob yang fames ni.


Patrick Star - 
Teman baik kepada encik spongebob.. memey rapat, BFF kot..



Squidward Tentacles - 
seekor kurita yang selalu memusuhi spongebob.. 

Mr. Crabs - 
Tokey Restoran Burger yang bermata duitan.. 
Juga bos dimana spongebob & partrik bekerja..

watak perempuan kalau tak do mmg tak sah. 
Sandy Cheeks - 
dia ni biasa-biasa je...

Gary the Snail - 
haiwan peliharaan spongebob... 
seekor siput laut yang berperilaku seperti kucing.

Plankton
musuh ketat spongebob..
Si kecil yang jahat. Berusaha untuk mendapatkan 
resepi burger "Krabby Patty". 
ini lah Burger Krabby Patty 

dan yang terakhir
 "spongebob"


nasib baik kotak ni besar... muat-muat je.



.. 


-.-"
Perangai mengalahkan budak-budak...

* maleh teman nak pikior. cincai sudah, janji hapdet..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Anyway, tengs to kengkawan kerana sudi 
menyinggah ke blog saya yang tak seberapa ni... :O
bak kata Umie Artoqiemie. korang memey OHsem..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


sekian



Monday, November 14, 2011

Did you know...

Hai syiro..  
anda nak tahu sesuatu?


apa ?


Di planet kita ini, seperti yang diketahui, 70% permukaan bumi merupakan air dan 30% adalah darat/tanah.. 


-.-" dah tahu... lain?


Produk pertama yang mempunyai "Kod Bar" adalah chewing gum


ok. lagi....


Madu/honey  merupakan satu-satunya makanan yang tiada tarikh luputnya.. dan makanan ringan (snack) yang paling popular di dunia adalah kerepek ubi kentang.

Oh hoo. gud info....  ada lagi?


Gajah pula merupakan satu-satunya mamalia yang tidak boleh melompat. Itu saja..


Ok ok.. aku pulak...


- Jika seorang wanita jatuh cinta pada seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun dia sedang bersama dengan lelaki yang lain.

- Sebuah senyuman memberi seribu erti kepada wanita, oleh itu jangan senyum sebarangan kepada wanita..  

- Setiap kali melihat photo album bersama, yang dicari oleh wanita siapa yang berdiri disebelah buah hatinya.. kemudian barulah dirinya sendiri..

- wanita paling benci dengan lelaki yang berpura-pura baik dengan nya semata-mata untuk memikat kawan mereka.

- Cinta bagi wanita bererti kesetiaan, kejujuran dan kebahagian.

dan yang terakhir .. 

- Bab hadiah, wanita lebih menyukai sesuatu yang bermakna dari harganya.


-.-" 
Perempuan sahaja la yang ada dalam pala utak kau tu kan...



eh jap.. ada lagi.. last.
Perempuan juga suka luahkan apa yang mereka rasa samada dalam bentuk lagu, puisi mahupun lukisan dan itu adalah cara yang mudah bagi mereka untuk meluahkan isi hati mereka... 

dan juga melalui Facebook dan blog.. tak caya ce usha ce usha blog/wall diorang..


"OooOooo, now i know.."
- sedang memahami wanita..

blogwalking time!!
sekian
satu lagi entri kr8pek di kala bosan...



point wanita tu from here

Sunday, November 13, 2011

Awan Nano

Pagi Ahad gini kalau duk membuta sampai ke tengahari memang tak jadi apa la kan.. 
So mari kita penuhi dengan aktivit-aktiviti yang....................


" nak kemana tu...."


" Joging sat...."


" Sebelum pi mak nak kirim kangkung leh tak? nak wat nasi lemak..."


" Oh.. ok.."


Sesampai di pasar,  kelihatan seorang  makcik bersama anak daranya yang berbaju kurung putih dan bertudung bawal merah sedang memilih sayur.... 


Wah bagus la dak perempuan ni... anak solehah.. calon calon.. - dalam hati.


Pagi ini cukup indah...




 Tasik shah alam - dua kali pusingan, ada brani?


Untuk berubah kita perlukan sedikit pengorbanan...
Rajinkan & paksakan diri...

"Amalkan gaya hidup sihat... "


sekian




Thursday, November 10, 2011

hati gembira... sebab?

 da dapat makwe ke?

eh .....mana de..  still single maa, asal ? ada yang nak direkemenkan ?

ada. kau nak?

Nak!  siapa?

Rozita Che Wan..

-.-" 

gurau-gurau.. habis tu kalau bukan pasal makwe, gembira pasal apa?

adalah.. rahsia...

Ala kau ni, dgn kami pun  nak rahsia-rahsia... kasi tahu la. apa dia?

Hmm.. segan!

kenapa lak nak segan..?

segan la.. sebab saya lelaki..

Lor.. habis kau ingat perempuan tu tak de perasaan segan.. diorang tu lagi la berganda-ganda perasaan segan dan malunya... dari sifat segan itu terbentuk  pula sifat-sifat yang lain cam sopan santun, baik, penyayang, lemah lembut, tolenransi,  dan banyak lagi... Pakej.. dan satu bonus kalau dapat yang manja. mau  cair dibuatnya.. manja ada dua.. manja ge*k dan manja caring..

Wahhh bestnye.. kalau gitu nak perempuan leh tak?

eh.. kau jangan macam-macam syiro...jangan nak tukar topik.. kasi tahu pat..


nak perempuan.... please.....


-.-" kau pernah kena ketuk dgn hanset? nak rasa?

tak nak ketuk.. nak perempuan gak! 


-.-" nyesal aku huraikan....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SEJAK dua menjak ni.. mata dan hati semakin nakal~ 
tulun tulun~
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

sekian.




*picture  search at google - kim bum

ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2