: : kawan² yg awesome : :

Wednesday, July 9, 2014

hobi : membazir ?

Salam 11 Ramadhan

"lelaki dan kereta" sinonim.  begitu juga aku.. x lari 

  • rim sudah 5 kali  tukar RM 3000 -  trend semasa (rim ni umpama kasut)
  • ekzos/piping RM 1100 - tambah pickup / top  
  • Suspension RM 1300 - cornering lebih mantap
  • bodypart toyota passo RM 2500 - Rare vers)
  • cat silver RM1700 -  fade up! hitam susah jaga
  • Interior RM500 - leather seat/ etc
  • Audio RM 1700 - Layan DVD serupa dalam wayang 
  • tinted RM 270 - potong panas/security
  • lain-lain RM 1000
    total : RM13,070.00


tiga belas ribu?  demmm!! 13 ribu boleh buat hantaran kawin ngek!  

eh ok apa. semua dah siap. lepas ni kalau ada gf bolehla focus pada dia 99.9999% 0.0001% kereta.. kehkeh.

SEBELUM

SELEPAS



hobi kita sama tak?
- THE END -





Tuesday, July 8, 2014

Salam Ramadhan 1435 /2014

sayu pula ramadhan kali ini.. cepat kan masa berlalu. nah dah 11 ramadhan,

boleh pulak kakak sebelah partition ni pasang lagu raya, yela ambil mood raya. 

aku pejam mata sambil layankan..



ketupat cicah rendang daging... OMG!

Tuesday, June 18, 2013

Sampah Kenangan

tada!!!!!


haiyoo.. lama gila tak update blog.. 

ha, hari ni rajin pula mak aku kemas rumah, katanye nak wat kenduri, jadi umah kene la smart-smart, x boleh la selebet-selebet....

so kemas punya kemas, ada lah dua tiga benda yang telah beliau asingkan. Dah macam mini 5S aku tengok.. sisih susun sapu... semakk balik.. ulang balik, sisih susun sapu... 

Nak dijadikan cerita, aku pun ushalah barang yang telah beliau diasingkan tu.. 

belek punya belek... nah! 

wahhh~~  terharu.. hebat gak aku ni kan...  aktif!! ...tengok ni..




1. JOHAN PING PONG
2. JOHAN PING PONG TERTUTUP TINGKATAN 3  & 4 (kumpulan)
3. N/JOHAN BOLA TAMPAR - (kumpulan)


ada lagi..


4. JOHAN TARIK TALI TERBUKA(kumpulan)
5. NAIB JOHOAN TARIK TALI (kumpulan)

# sebelum sampah-sampah ni dicampakkan  ke dalam tong, aku abadikan dulu ke dalam blog ini sebagai tatapan dihari tua nanti.."

" high school klang / ASPURA  dalam ingatan 1998-2000 "






Tuesday, August 7, 2012

Perempuan comel

Perempuan kalau tak bertudung comel tapi kalau yang bertudung tu lagi lagi comel. kalau boleh nak tambah lagi lagi lagi lagi ni sampai satu page sebab memang lagi comel la. sejuk je perut memandang. Kalo boleh terus nak pecahkan tabung ayam nak ajak khawin. ewahhh..over.


picture rembat Google. :p


Tang bertudung tu banyak pulak pesyen-pesyen yang keluar.. haritu ntah kat mana tengok pesyen Ombak Rindu. Tu yang pakcik terjumpa.. yang belom jumpa? ntah-ntah pesyen Mael lambung pon kemain kencang diorang upload tutorial kat youtube. Tambah pulak pesyen Hanya aku cinta kau sorang, Tujuh petala cinta, 3temujanji, Jalan kembaliii ehhh . #ni abes semua tajuk pilem nak sebot nak buat pesyen tudung dah kenapa?..#  hiks!

Tak kesah la pesyen tudung macam mana. Janji ikut etika pemakaian islam tutup mana yang patut. baru la ramai mak mertua berebut nak jadikan menantu. Iye dak?

Wah.. islamik sangat post satu ramadhan nih.. haha!

Kicap yang berharga RM 5.80 pun ada tudung,ini kan pula perempuan yang tak ternilai harganya....
"nananana...." 
ck syiro



hapdet entri harus, blogwalking lagilah wajib!





Wednesday, July 25, 2012

Misi mencari duit raya diteruskan lagi..

gilaaa r.. rindu sey ngan blog ni..  rasa nak #hug hug hug je.. 


to all my fren...
" Ahlan wa sahlan ya Ramadhan  "

Antara amalan ketika di bulan ramadhan.
  • Solat Terawih
  • mengaji/membaca Al-Quran
  • Bersedekah/zakat dengan seikhlas hati
  • memberi makan kepada orang yang berbuka puasa
  • Qiamulail
  • dan yang  paling SIMPLE berzikir..  tak kira dalam kereta, menunggu bas, sebelum tidur, selepas sahur..  tak kira dimana sahaja... :) boleh kn? 

Ok, Seperti tahun lepas, misi mencari duit raya diteruskan lagi. Tempat yang sama, rakan niaga yang sama, jenis air yang sama, dan yang paling syoknya rata-rata pelanggan yg datang juga dari pelanggan yang sama.. Peminat setia air kedondong tu.. ahahaha.. 

Alhamdulillah, 5 hari direct air kedondong tu sold out...


" Misteri Air kedondong di bulan Ramadhan

dari kiri : kedondong, Limau Asamboi, Tembikai dan Bandung Soda

Pakcik cuba mendapatkan 
kembali mood berblogging.... oye oye..

see ya!





Sunday, June 3, 2012

saya sudah matang ^^

cam biasa aktiviti di pagi ahad mengadap pc.. ini sahaja masa terluang yang saya ada jadi saya manfaatkan dengan sebaiknya... - photoshop + blogwalking..

amacam header baru saya?  comey cam tuannya?  #pengsan 



simple....
macih to Adila Syahirah atas pemberian doodle comel ni


                                          

versi lama.. sekitar tahun 1975  #tipu



dan yang ini diawal pembabitan saya bergelar blogger... #pengsan lagi

 tak  sesuai nampak aurat.. ^^



* masa ni, kecil hati dengan kawan kerana permohonan untuk berkongsi blog dengan dia direject.. - blog sendiri sendiri.. tak boleh share.. - hahaha.. so tekad nak jadi cam dia... tengs cik Farhana Hedrah  ^^  anda banyak membantu saya.. you're awesome girl !

-  ala tomey tomey  bila baca entri pertama saya ini..  #skema  >>  >> sini <<


" Laparnye....."
terima kasih kamu-kamu kerana terus menyokong saya...

- sekian -



ce klik ce klik, 1 kali singgah 1 kali klik, kalau sejuta kali? :P thanks kawan2